Bölge Haber Girişi : 30 Mart 2011 15:27

Avlanma yasağı 1 Nisanda başlıyor!..

Avlanma yasağı 1 Nisanda başlıyor!..
Su Ürünleri Tebliği hükümleri gereğince iç sulardaki avlanma yasağı, 1 Nisan başlıyor.

Erzurum Ajans-Su Ürünleri Tebliği hükümleri gereğince iç sulardaki avlanma yasağı, 1 Nisan başlıyor.

Gıda üretiminin arttırılması için büyük uğraşların verildiği ve işsizliğin önlenmesi için çalışmaların yapıldığı bir ortamda hızla artan nüfus için büyük bir besin kaynağı potansiyeli ve insanların dengeli beslenmesinde eşsiz bir gıda olan su ürünlerinin avlanması konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini belirten yetkililer, “Avlanma yasakları, su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, üretimi arttırmak, iç sulardaki su ürünlerinin kalite ve stoklarını korumak, ekonomik türleri geliştirmek için kısaca balıkçılığın geleceğini korumak için uygulanmaktadır” dedi.

Su Ürünleri Tebliği hükümleri gereğince, iç sularda 1 Nisan - 1 Temmuz 2011 tarihleri arasında sazangillerin avcılığının yasak olduğunu kaydeden yetkililer, avlanmanın yasak olduğu bu dönemde, avlanılması yasak olan su ürünlerinin satışı, nakli ve imalatta kullanılması da yasaktır. Aksine hareket edenler hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümlerine göre yasal işlem yapılacaktır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.