Bölge Haber Girişi : 06 Mayıs 2010 00:01

Avukat Turgut Kazan savcıları suçladı!..

Avukat Turgut Kazan savcıları suçladı!..
Erzincandaki silahlı terör örgütü davasının tutuklu sanıklarından Erzincan Cumhuriyet Başsavcı İlhan Cihanerin Avukatı Turgut Kazan, Bulunmayan bir CD nin sanık

Erzurum Ajans-Erzincan’daki silahlı terör örgütü davasının tutuklu sanıklarından Erzincan Cumhuriyet Başsavcı İlhan Cihaner’in Avukatı Turgut Kazan, “Bulunmayan bir CD’nin sanık lehine veya aleyhine neyini yazacaksınız? Bu açık bir suçtur. Görevi kötüye kullanmaktır. İddianamede, ‘Alevilere sıcak bakıyor’ ifadesi de ayrı bir suçtur. Bu açık bir ayrımcılığa girer” dedi.
Mahkeme sonrası Adliye binası önünde basın açıklaması yapan Erzincan’daki silahlı terör örgütü davasının tutuklu sanıklarından Erzincan Cumhuriyet Başsavcı İlhan Cihaner’in Avukatı Turgut Kazan, “Bulunmayan bir CD’nin sanık lehine veya aleyhine neyini yazacaksınız? Bu açık bir suçtur. Görevi kötüye kullanmaktır” ifadelerini kullandı.
Yargılanan sanıkların tamamının sabıkasız olduklarına dikkati çeken Kazan, gizli tanıkların tamamının ise herkes tarafından sabıkalı olduklarının bilindiğini söyledi.
Buca Cezaevi’nden müvekkiline gönderilen mektuptan bahseden Kazan, “Buca Cezaevi’nden gelen mektubu 1 Mart tarihinde Özel Yetkili Savcılığa sunduk. Ancak ne hikmetse savcılık bu konuda bir adım atmadı. Gizli tanıklar için gösterdiği özene karşın bu durumda kılını dahi kıpırdatmadı” diye konuştu.
Ayrıca, Adliye binası önünde basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş de, “Sanıklardan hiçbirisinin sabıkası yok. Gizli tanıklar ise gasp, hırsızlık ve daha birçok suçu bulunan bu insanlardan oluşuyor. Bunların yüzünden 3 aydır insanlar özgürlüklerinden mahrumlar. Yok onun ev arandı, kardeşinin evi arandı. Kardeşinin evindeki bilgisayardan CD’ler alındı. Söz konusu şahsın kardeşinin bilgisayarı bile yok. Bu iddianame paçavra olmuş” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.