Erzurum Haber Girişi : 06 Kasım 2012 12:30

Ayakkabı üreticileri Çin ürünlerinden dertli

Ayakkabı üreticileri Çin ürünlerinden dertli
Erzurum’da ayakkabı imalatçıları, Çin malı olan ucuz ve sağlıksız ayakkabılardan dert yanıyor.
Erzurum Ajans-Erzurum’da ayakkabı imalatçıları, Çin malı olan ucuz ve sağlıksız ayakkabılardan dert yanıyor.

Erzurum’da 26 yıldır ayakkabı imalatçılığı yapan Mustafa Çaylar son zamanlarda ortaya çıkan Çin malı ayakkabılarından dert yandı. İmalatçı Mustafa Çaylar “Çin malı olan ucuz ve sağlıksız ayakkabılar çıkalı artık eskisi gibi kimse ayakkabı yaptırmıyor. Vatandaşlar Çin malı ucuz diye alıp kullandıktan sonra, tamir ettirmeyip atıyor ama hakiki deri ayakkabı olsa tamir ettirip tekrar giyebilir. 10 liraya satılan ayakkabılar sağlığı tehdit ediyor. Ucuz ayakkabılar ayak mantarı, varis, damar sertliği, siyatik ve romatizma hastalıklarına yol açıyor. Vatandaş kar ettiğini dünürken sağlığından oluyor. Bayanlar aksesuarlara önem verirler bu yüzden Çin malı ayakkabılarını genellikle bayanlar tercih ediyor. Tercih etmesinin sebebi de ucuz ve gösterişli olmasıdır. Çin malı ayakkabısıyla hakiki deri ayakkabı arasındaki farkı insanlar gözle görebilirler deri ayakkabıda hafif bir kırışma olur ama Çin malı ayakkabıda kırışma olmaz. Çin malı ayakkabısı piyasaya çıktıktan sonra Erzurum’da birçok ayakkabı atölyesi kapanmak zorunda kaldı.” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • YAVUZ GÜRBÜZ 01 Ocak 1970 02:00

    ERZURUM esnafının kendisine bir şikayet , vitrinde bir malı gördün beyendin,birde yakından bakalım dedin baktında almadın hani olurya,sorup soracağına pişmanmı olursun yoksa ERZURUMLU olduğunamı onu artık o zavallı durumuna düşmüş müşteri karar verir. esnafın son cümlesi; ALMİYACAĞSAN NİYE SORİSEN GARDAŞ YAV. TÜRKİYEMİZİN HİÇ BİR YERİNDE BÖLE BİR ESNAF AĞZI YOKTUR.

  • YAVUZ GÜRBÜZ 01 Ocak 1970 02:00

    selam,sayın erzurum ajans muhabiri arkadaş, elbettki erzurumda ayakkabı atölyesi kapanacak, nedenmi; ben ıstanbulda ikamet ediyorum, erzuruma arada bir misafir geliyorum bir çift ayakkabı yaptırayım dedimde bırakın ayakkabı yaptırmayı,beni erzurumlu olduğuma pişman ettiler. nasılmı;ayakkabı ölçümü erzurumda atölyedeki ustanın bizzat kendi aldı,ayakkabılarımı ücreti benden şartıyla ıstanbula gönderdi ayakkabı ufak geldi ve tam üç kez geri gönder yaparım dedi ve yapacağını yaptı!!! her seferinde posta tutarını siz hesaplayın,üstelik yinede olmadı son aldığım cevap ; İŞEN GELİRSE GARDAŞ, benim işime bir sefer gelmez bunu unutmasınlarki ALLAHcc işine hiç bir zaman gelmez. sözün özü; her kes layık olduğu sevyeyi bulur dertlenmeye gerek yok.