Siyaset Haber Girişi : 07 Kasım 2016 11:57

Aydemir: 'Cumhurbaşkanımız, milli dirilişin müellifidir'

Aydemir: 'Cumhurbaşkanımız, milli dirilişin müellifidir'
AK Parti Erzurum Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi İbrahim Aydemir, Komisyonda, Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşmeleri dolayısıyla söz alarak, 15 Temmuz sürecini değerlendirdi.
Erzurumajans-AK Parti Erzurum Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi İbrahim Aydemir, 15 Temmuzda yaşanan müessif darbe girişimi karşısında vakar ve metanetle, küresel ezberleri bozan bir duruş sergileyen, milli iradeye ve Çanakkale ruhunu yeniden dirilten destansı dirilişe öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımıza saygılarımızı ve bir kez daha bağlılığımızı sunuyoruz.' dedi.

AYDEMİR PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNDA KONUŞTU

AK Parti Erzurum Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi İbrahim Aydemir, Komisyonda, Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşmeleri dolayısıyla söz alarak, 15 Temmuz sürecini değerlendirdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli İradeye öncülük eden destansı duruş ve kararlılığını paylaştı.

CUMHURBAŞKANLIĞI VE GAZİ MECLİSİ SELAMLAMA

2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın hayırlı olmasını dileyen Milletvekili Aydemir,  "Millet yenilmez, Türkiye Bölünmez" imanını ve inancını seslendiren ve bu yolda tarihi^ bir kararlılık dillendiren AK davanın bir temsilcisi olarak, 15 Temmuzda yaşanan müessif darbe girişimi karşısında milli vakar ve metanetle, küresel ezberleri bozan bir duruş sergileyen, milli iradeye ve Çanakkale ruhunu yeniden dirilten destansı dirilişe öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımıza saygılarımızı ve bir kez daha bağlılığımızı sunuyoruz. Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi bütçesinin görüşülmesi vesilesiyle, 15 Temmuzda dünyaya milli iradenin ne olduğunu belleten, tarihin ender kaydettiği bir bütünlük göstererek hain girişim karşısında yüce milletimizin bir ifadesi olarak tek vücut olan Gazi Meclisimizi ve onun muhterem mensuplarını selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

'CUMHURBAŞKANIMIZ, MİLLİ İRADEYE ÖNDERLİK ETTİ'

15 Temmuz Gecesinde Küresel hafızaya damga vuran bir Milli İrade Duruşu sergilendiğini vurgulayan Milletvekili Aydemir, 'Takdir edilecektir ki, 15 Temmuz gecesi "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir." gerçeğini bir kahramanlık edası içinde vurgulayan Türkiye Büyük Millet Meclisinin manevi atmosferi içinde keyfiyetin kemiyetten daha önemli olduğunu asrın idrakine belleten bu milli irade ruhu her türlü övgü ve takdirin üstündedir. Her postal sesi duyulduğunda, her tank gürültüsü işitildiğinde şapkasını alıp milli iradeye sırtını dönenlere inat, 1960-1971-1980 gibi kara tarihlerin aksine, tüm gücünü milletinden, ilhamını milli ve manevi değerlerinden alan ve yüce milletimizin başkomutanı olarak 15 Temmuzda milli dirilişe öncü olan Sayın Cumhurbaşkanımızı, o gün bombalar altında milli iradenin hiçbir şekilde sindirilemeyeceğini göstererek toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin değerli üyelerini, tüm olumsuz şartlara rağmen yürütmeyi ayakta tutarak işleten Sayın Başbakanımızı, darbe girişimi karşısında siyaseti değil milli birliği öne çıkaran partilerimizi tarih birer milli irade kahramanları olarak kaydetmiştir. ' dedi.

'KÜRESEL AKLA DEMOKRASİ DERSİ VERDİK'

Konuşmasında, 'Milletimiz küresel akla demokrasi dersi vermiştir' kaydını düşen Milletvekili Aydemir, 'Meydanlarda demokrasi ruhunu paylaşarak geceli, gündüzlü nöbetlerle iradesine sahip çıkan aziz milletimiz, tarih yazan büyük bir millet olarak küresel hafızadaki müstesna konumunu tescillendirmiş, küresel akla demokrasi dersi vermiştir. " diye konuştu.

'CUMHURBAŞKANIMIZIN DİRAYET VE KARARLILIĞI'

Milletvekili Aydemir, 'Eğer o gece, 15 Temmuz gecesi, milletimizin AK lideri, başkomutanı Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli çıkışı, milli iradeye sahip çıkan tarihi^ devlet adamı üslup ve kararlılığı olmasaydı bugün bu muazzez çatı altında bütçeyi görüşemeyecek, hepimiz vesayet çizmeleri altında eziliyor olacaktık. O gün Sayın Cumhurbaşkanımızın kefenini cebine koyarak millet önünde yürüyüşü olmasaydı, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi toplanamayacak, milletin geleceğine kefen biçmeye çalışan hain güruhu bu yüce millete vesayet esareti yaşatacaktı. 'değerlendirmesini yaptı.

DÖNERSEM KAHPEYİM MİLLET YOLUNDA BİR AZİMETTEN

Milletvekili Aydemir, 'Bugün bu görüşmeler vesilesiyle, millet yolunda nefislerinden geçerek canlarını feda eden 241 şehidimizin ruhu önünde, 15 Temmuz gecesi milli şahlanışa öncü olarak zulmeti aydınlığa çeviren, milli diriliş destanının müellifi Sayın Cumhurbaşkanımızın kaydettiği milli irade kararlılığına sahip çıkmaya, söz ustası bir şairimizin ifadesiyle, "Felek her türlü esbabı, cefasını toplasın gelsin, dönersem kahpeyim millet yolunda bir azimetten." imanını muhafaza etmeye bir kez daha millet adına ahdediyor, şehitlerimizi rahmetle anarak millet iradesine sahip çıkan Sayın Cumhurbaşkanımız şahsında yüce milletimizi selamlıyor, Cumhurbaşkanlığımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ve diğer kurumlarımızın 2017 yılı bütçelerinin hayırlı olmasını diliyorum.' dedi.

'FAHRİ KASIRGA'NIN MİLLETİ TARİF EDEN DURUŞU'

Milletvekili Aydemir, Konuşmasının son bölümünde Son olarak, 'Bir yönüyle, Erzurum'u da ifade eden Cumhurbaşkanlığımız Genel Sekreteri Sayın Fahri Kasırga Bey için bir paragraf açmak istiyorum. Bulunduğu her pozisyonda aziz milletimizi tarif eden duruşuyla iftihar ettiğimiz Sayın Kasırga 15 Temmuzdaki hain girişime karşı yiğit ve vakur vakfesiyle de yüreğimizi kabartmış, ismini tarihimize altın harflerle yazdırmıştır. Bu vesileyle, kendisine şükran hislerimizi ifade ediyor, Komisyonumuza çalışmalarında başarı diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.'dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.