İlçeler Haber Girişi : 28 Aralık 2015 11:30

Aziziye'nin çehresi değişiyor

Aziziye'nin çehresi değişiyor
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Aziziye'de yapılan faaliyetler ve 2015-2019 stratejik planıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

Erzurumajans-Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Aziziye'de yapılan faaliyetler ve 2015-2019 stratejik planıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.  1 Kasım seçimleri sonrası belediyelerin çalışmalarına hız verdiğini ifade eden Orhan, vatandaşların memnuniyeti adına her türlü faaliyeti yürüttüklerini ifade etti.


Aziziye ilçe Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan hafta sonu basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ilıca Termal Otel'de 2015 yılını değerlendiren Orhan, Aziziye ilçesinde yapılacak konutlaşma hamlesi hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.


Ilıca ilçesinin çehresini tamamen değiştireceklerini ifade eden Başkan Orhan, "Ilıca'yı çok modern bir hale getireceğiz. Dükanlar inşaat üretimi olarak belli şekle geldi. İnşaat sezonunun başlamasıyla projelerimiz kaldığımız yerden devam edeceğiz. Haziran ayına kadar ticari aksda gerçekleştirilecek bütün projeyi bitirip dükkânların yer aldığı bölgenin artık ticarethane olarak yeniden hak sahibi esnaflara verilmesini sağlayacağız. Ilıca'nın girişindeki çarşının Mayıs ayı gibi sökümüne başlayacağız. Burası artık son safhaya geldi, bundan sonraki süreçte Ilıca modern görünüme ulaşacak" şeklinde konuştu


1-Aziziye'nin çehresi değişecek (3)


Aziziye'nin önemli problemlerinden biri


Aziziye İlçesi Saltuklu Mahallesi'nde eksik olan orta öğretim bölümünün ilçe için önemli bir sorun haline geldiğini dile getiren Başkan Orhan, bu konuda milli eğitim müdürlüğü ile çok sık görüştüklerini söyledi.


12 bin 500 kişinin oturduğu semt sakinlerinin mutlaka bir orta öğretim bölümüne kavuşturacaklarını dile getiren Orhan, "Bu bölgede kamulaştırma alanımız yok. Olmadığı içinde şu an için bir şey yapamıyoruz. Çocuklar Selçuklu Mahallesi'ndeki okula gitmek zorunda kalıyor. Araştırmalarımız devam ediyor. Şayet uygun bir arsa bulunduğu takdirde kesinlikle bu bölgeye istenilen okul yapılacaktır. Şu anda Selçuklu Mahallemize pansiyonlarıyla birlikte çok programlı okul yapılacaktır. Problemi çözeceğiz, başka yolu yok" diye konuştu.


BAŞKAN ORHAN'DAN NİTELİKLİ KONUT MÜJDESİ


Gez Köy ve 200 Evler kamulaşıyor


Gez Köy tarafında kamulaştırma çalışmalarının sona erdiğini 200 Evlerde ise kamulaştırma çalışmalarına başlandığını dile getiren Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, "2 yıllık görev süreci bitti. Erzurum'un birçok bölgesine ciddi projeler yaptık. 1 Kasım seçimleri ardından kaos ortamı ortadan kalmış ve belediyelerde artık çalışmalarına hız vermiştir. Bizlerde Dadaşkent'te 200 evler ve Gez Köyü kamulaştırma çalışmalarını başladık. Gez Köyü'nde kamulaştırma çalışması bitti, 200 Evlerde ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca başlıyor.  Gezköy bölgesinin önemli bir bölümü TOKİ başkanlığına ait. Biz TOKİ ile birlikte bu bölgede nitelikli konutlar üreteceğiz. Bunun fizibilite çalışmaları tamamladık. Projeleri de son aşamasında, artık ihaleye hazır durumda. Bunun yanında Ilıca'da 25 dönümlük mesire alanı, ilçemize 4 bin 500 kişilik yurt, Gençlik Merkezi, 16 mahalleye köy taziye evi gibi birçok kalemde önemli hizmetlere imza attık. Vatandaşın memnuniyetini düşünüp bütün çalışmalarımızı o doğrultuda devam ettiriyoruz" dedi.


Recai UYGUR/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.