İlçeler Haber Girişi : 24 Temmuz 2013 01:58

Aziziye'de toz toprak içinde bir sanayi

Aziziye'de toz toprak içinde bir sanayi
Aziziye ilçesindeki Metal İşleri İmalatçılar Sanayiciler Sitesi'nin bakımsızlığı, site esnafını adeta isyan noktasına getirdi.
Erzurumajans-Levent AKPINAR'ın haberi-Aziziye ilçesindeki Metal İşleri İmalatçılar Sanayiciler Sitesi'nin bakımsızlığı, site esnafını adeta isyan noktasına getirdi. Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışan site esnafı, "Artık sesimizi birileri duysun. Bu çile bize daha ne kadar reva görülecek" dediler.

200'ün üzerinde işyerinin bulunduğu Metal İşleri İmalatçılar Sanayiciler Sitesi'nde en büyük sorun yol ve alt yapı. Yaklaşık 30 yıl önce faaliyete geçen sitenin ne yolu ne de alt yapısı bugüne kadar yapılmış değil.

YAĞIŞLI GÜNLERDE ÇAMUR DERYASINA DÖNÜŞÜYOR

Özellikle yağışlı havalarda çamur deryasına dönüşen sitede iş yapmanın adeta imkansızlaştığını ifade eden site sakinleri, "Verilen sözler çabuk unutuluyor. Her seçim dönemi bizlere sözler veriliyor ama sonuç ortada. Çamur deryasında yaşamaya devam ediyoruz. Biz burada yıllardır ekmek kazanmak için hizmet veriyoruz. Bu hizmeti sadece kendimize değil Erzurum'a, ülkemize veriyoruz. Burada birçok insan ekmek yiyor. Ama bu yolların bozukluğu ve alt yapı eksikliği işlerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Bu yollar yüzünden müşteri gelmiyor. Gelen müşteri de yolun halini görüyor, ben bu çamura girmem diyip geri dönüyor. İhracatımız düştü. Toz toprak içinde mallarımız yıpranıyor. Yurt dışına giden mal pis ve tozlu olduğu için geri gönderiliyor. Buraya asfalt dökmek bu kadar mı zor. Vergi alınacağı zaman akıllarına geliyoruz ama iş hizmete gelince unutuluyoruz. Tek isteğimiz bizi bu çamurdan pislikten kurtarsınlar. İnsan gibi çalışma ortamı sunsunlar bize" dediler.

AZİZİYE BELEDİYESİ SÖZÜNÜ TUTMUYOR

Sitenin Aziziye Belediyesi'nin sorumluluğunda olduğunu ancak belediyenin söz vermesine rağmen bugüne kadar asfalt dökemediğini öne süren site sakinleri, "Aziziye Belediyesi sözünü tutmuyor ya da tutamıyor, bilemiyoruz. Bildiğimiz bir şey var ki, bugüne kadar verdiği sözü tutmadığıdır. 220 işletmenin bulunduğu bir siteye asfalt dökmek bu kadar zor olmamalı. Artık hangi çağda yaşıyoruz. Umarız bu çığlımızı bir duyan olur" diye konuştular.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN YARDIM İSTEDİLER

Öte yandan Metal İşleri İmalatçılar Sanayiciler Sitesi yönetiminin ise Aziziye Belediyesi'nin verdiği sözleri tutamaması üzerine Büyükşehir Belediyesi'nden yardım istediği ve isteğe olumlu cevap verildiği belirtildi. Site yöneticileri, "Büyükşehir Belediyesi bize bayrama kadar asfalt dökeceğinin sözünü verdi. Biz de bekliyoruz. Eğer bundan da bir sonuç çıkmazsa, hakkımızı aramak için her yolu deneceğiz" dediler.

Kaynak: Palandöken Gazetesi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • SESİM GELİYORMU 01 Ocak 1970 02:00

    levent akpınarı bu duyarlı haberinden dolaytı tebrik ediyorum işte erzurumun geri kalmasının tek sebebi belediyelerdir yıllarca küçücük dükkanlara insanları mahkum ettiler işyapan ne kendini geliştirebildi nede işini geliştirebildi mevcutla yetinmeye çalıştı bu vesilelerle antep illine karalastik satan erzurum sanayide dökümhaneleri olan erzurum 2000 li yıllara kadar 800 bin nufusa sahip erzurum işte belediyeler türbinlere oynadıkları için erzurumun bugüngü sosyo ekonomik ve nufus yapısı ortada esnaf 2013 yılında sizden yol yapmanızı istiyor sen belediye olarak yolunu izini yapacanki burdaki sanayininde ülke ekonomisine gelişmesine yardımcı olsun ayıptır günahtrıb ilordlara boy boy resimlerinizi astıracağınıza üreticinin sesine kulak verin bu insanlar elleri nasırlı emekci insanlar lütfen yardımcı olun olmassanız muhalefet partisi belediye başkanları buranın resimlerini çeker cumhuriyet caddesindeki bilbordlara asar nasıl çalıştığınızı halka anlatır

  • mehmet ödemiş 01 Ocak 1970 02:00

    Hİiç büyükşehirden yardım istemeyin derlerki bu iş bizim değil aziziye belediyesinin aziziye belediyesine gidersiniz o iş büyükşehirin işi adama tur attırılar başkanlarıda gider bir fakir sofrasında iftar açarlar Türkiyedeki siyaset Dini kullanma sevdasından bir türlü vazgeçemedi.Hep makyaj hep reklam hizmet sıfır toki gelmiş ev yapmış maliklere tapuları B.başkanları veriyor sanki belediyeler o evleri yapmışta dağıtıyor.Benim Erzurumdaki tüm seçilmiş siyasilere bir teklifim var gelin önümüzdeki seçimlerde bağımsız aday olarak seçimlere girin yapmış olduğunuz hizmetlerin mükafatını alın ondan sonra bilbordlarda boy resimlerinizi gösterin.Arlı arından korkar arsızda zannederki benden korkar.