Türkiye Haber Girişi : 29 Mayıs 2014 22:55

Bafa Gölü'nde neler oluyor?

Bafa Gölü'nde neler oluyor?
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, 'Bafa'da endişe edilecek bir durum yok. Bu zehirlenme değil, iklimle alakalı bir hadisedir' dedi.
Erzurumajans-Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, 'Bafa'da endişe edilecek bir durum yok. Bu zehirlenme değil, iklimle alakalı bir hadisedir' dedi.

1 Haziran'da yerel seçimlerin tekrarlanacağı Aydın'ın Buharkent ilçesinde incelemelerde bulunan Eroğlu, son günlerde ülke gündemini meşgul eden Bafa Gölü'ndeki renk değişikliği ile ilgili iddiaları değerlendirdi. Bir dönem kuruma aşamasına gelen Bafa Gölü'nü kendilerinin kurtardığını anımsatan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu: "Bafa Gölünü kurtaran biziz. Bafa Gölü, tamamen bitmek üzereydi. Ben, DSİ Genel Müdürüyken, Bafa Gölü'ndeki su seviyesi 25-30 santimetreye kadar gerilemişti. Neredeyse kurumak üzereydi. Ama şuan Bafa Gölü'nde 2 metre 40 santim su var. Zaten Bafa Gölü'ndeki su seviyesinin 2 metre civarlarında tutulması uygun görülüyor."

B
afa Gölü'nde yaşananların her yıl tekrarlanan doğal bir hadise olduğuna işaret eden Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yaşanan hadiseyi çevre mühendisleri bilir. Biz de derslerde çokça anlattık. İlkbahar ve sonbahar aylarında gölde bir karışım meydana geliyor. Altta çökmüş vaziyette olan maddeler yüzeye çıkıyor. Bu zehirlenme değil, iklimle alakalı bir hadisedir. Endişe edilecek bir durum yok. Göl ekolojisini bilenler bunu iyi bilir. Aşağı yukarı her sene ilkbahar ve sonbahar aylarında tekrarlanıyor. Mevsimin sıcaklığına göre bu çevrim az veya çok olabiliyor ama mutlaka oluyor." 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.