Siyaset Haber Girişi : 01 Nisan 2013 00:39

Bahçeli: Milletin mahremine dokunmayın!

Bahçeli: Milletin mahremine dokunmayın!
Bahçeli, "İmralı canisi hükümeti tehdit ediyor. Bakın 11 metre karelik hücresinden çözüm planları sunuyor. Türkiye'yi yönetmeye kalkıyor. Bizim odamız 30 metre kare bu ülkeyi o cani mi yönetecek biz mi yöneteceğiz?" diye soruyor.
Erzurumajans-MHP Genel Başkanı Bahçeli, makam odasının kapısında insanı imrendiren bir mütevazilik ile bizi karşılıyor. Erzurum Ajans'ın  Genel Yayın Yönetmeni Cem Bakırcı ve ben Palandöken Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Orhan Bozkurt, Erzurum'dan götürdüğümüz selamları iletiyoruz, o da bizim aracılığımız ile Erzurum'a selamlarını gönderiyor... Bahçeli, Türkiye'nin en sıcak gündemi olan ve hükümetin  'Çözüm Süreci, Barış Süreci'  diye adlandırdığı terör sorununa yönelik yaşanan gelişmeleri 'ihanet süreci' olarak değerlendiriyor. 

Bu süreç ile karalananın birliğimiz, kırpılanın bütünlüğümüz, buharlaşmak üzere kaynatılanın hayat haklarımız olduğunu anlatan Bahçeli; "Bu süreçte kırılan milli benliğimizdir, kapatılan milli ruhumuzdur, kundaklanan milli heyecanımızdır. Doğranan kardeşliğimizdir, didiklenen milli huzurumuzdur, dibe çekilen yaşama sevincimizdir. 
Büyük milletimiz, AKP'nin kapalı gişeye çevirdiği çözüm furyasında her tarafından yara almakta, her yanından ısırılmakta, tümüyle darp edilmekte ve üzüntü verici şekilde dejenerasyona uğramaktadır. İmralı canisi süreç ve çözüm kayyumu sıfatıyla, AKP'yi kendisine kapı kâhyasına dönüştürmekte, bundan dolayıdır ki bir dediği iki yapılmamaktadır" diye konuşuyor.

"BU MİLLETİN MAHREMİNE GİRMEYİN"

Türkiye'de bu süreçle birlikte çok tehlikeli bir oyunun sahneye konulduğuna dikkat çeken MHP Lideri Bahçeli, resmi istatistiklere göre ülkemizde 4 milyon 200 bin Türk- Kürt- evliliği olduğunu ve bin yıllık bir kardeşlik hukukunun doğduğunu hatırlatıyor. "Siz kimi nasıl bölüyorsunuz?  Bu milletin mahremine girmeyin!" diye uyarıda bulunuyor. 

"İMRALI CANİSİ 11 METRE KARELİK HÜCRESİNDEN Mİ 
 TÜRKİYEMİ YÖNETECEK?"

MHP Lideri üstüne basa basa, "Türkiye AKP'nin kurumuş, kapanmış, kaçık, kaçkın, kahredici, kamburlaşmış politikaları altında ezilmiş, aynı zamanda erimeye başlamıştır. Kayıtsız şartsız bölücülüğün kaydırağına binen, menfaate dayalı olarak da İmralı canisiyle dostane ilişki kuran Başbakan ve hükümeti, kontrolsüz şekilde karanlığa doğru hızla kaymaya yüz tutmuştur" diyor. PKK'nın şımartıldığını belirten MHP lideri  Devlet Bahçeli, "İmralı canisi hükümeti tehdit ediyor. Bakın 11 metre karelik hücresinden çözüm planları sunuyor. Türkiye'yi yönetmeye kalkıyor. (Bu sırada makam odasını göstererek) Bakın bizim odamız 30 metre kare bu ülkeyi o cani mi yönetecek biz mi yöneteceğiz?" diye soruyor.

"9 İLDE  9 MİTİNG İLE MİLLETE GİDİYORUZ"

Medyayı da eleştiren Bahçeli, "Medyanın önemli bir bölümü yandaş olmuş. Bazı sivil toplum kuruluşları, niyetleri hepimizin malumu olan uluslararası çevreler, kalemşorlar hep bir ağızdan çözüm şakşakçısı kesilmiş. Türk milletinin milli ve manevi değerlerine ne kadar aykırı tutum, tavır, emel varsa AKP'nin yönlendirmesi altında harekete geçmiştir. Bizde bunun için artık meydanlara çıkıyoruz. Direk milletimize her şeyi anlatacağız. 9 ilde 9 bölgede  'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' mitingi düzenleyeceğiz. Bunun ilkini Bursa'da gerçekleştirdik" dedi.

Tam bu esnada, MHP lideri Bahçeli'ye Bursa mitingi sırasındaki sözlerini soruyoruz. Bahçeli,  "Meclis grubumuzdaki konuşmamda da söyledim. Bursa'da gerçekleştirdiğimiz Kuruluş Mitingimizde, meydanı şereflendiren vatandaşlarımın hep bir ağızdan beyan ettikleri ve Türkiye'nin batışına, milletin çözülmesine itiraz eden, bizzat millet iradesinin inisiyatif almasına vurgu yapan  "Vur de vuralım, öl de ölelim" sözlerine karşılık "Merak etmeyin onun da zamanı gelecektir" ifadesini kararlılıkla kullandım. Bugün de bu sözümün sonuna kadar arkasındayım. Asla dilemeyiz ama, hükümetin teslim olduğu, teröristlerin hâkimiyet kurduğu, Türk milletinin bölündüğü, son yurdumuzun parçalandığı bir ortamda bizim duyarsız, tepkisiz kalacağımız mı zannedilmektedir? Herkes bilsin ki, yeri ve zamanı geldiğinde ne yapacağımız ve neyi göze alacağımız mutlaka görülecek, tümüyle de anlaşılacaktır."diye konuşarak karalı duruşunu bir kez daha tekrarlıyor. 

"ERZURUM'DA BİRLİK İÇİN BULUŞACAĞIZ"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa'daki mitingin ardından 8 miting daha yapacaklarını anlatarak,  "Her mitingimizde özel seçilmiş bir fikir var. Bu mitingler iktidarı uyarı, milleti uyanışa davet mitingleri olacak. Bursa'da "Kuruluş Mitingi" gerçekleştirdik. Sırada İzmir "Bayrak Mitingi" var. Adana'da "Vatan Mitingi", Erzurum'da  "Birlik Mitingi", Konya'da  "Türkçe Mitingi", Elazığ'da  "Kardeşlik Mitingi", İstanbul'da  "Demokrasi Mitingi", Samsun'da "Kurtuluş Mitingi" ve Ankara'da "Türkiye Mitingi" düzenleyeceğiz. Türkiye'nin meseleleriyle ilgili MHP'nin öncelik ve görüşlerini, bu vesileyle kamuoyuna yansıtacağız" dedi. 

Bahçeli, 22 Haziran'da Erzurum'da düzenleyecekleri 'Birlik Mitingi'nin çok önemli olduğunu anlatarak "Tüm Erzurumlu kardeşlerimi o meydana davet ediyoruz. Erzurum'un bizim için ayrı bir yeri ve önemi var "diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den 22 Haziran öncesi bu kez sadece Erzurum'u ve Erzurum'daki yerel yönetimlerle ilgili değerlendirmelerini içeren daha geniş bir röportaj randevusu alarak MHP Genel Merkezinden  ayrıldık.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.