Siyaset Haber Girişi : 22 Ağustos 2014 13:30

Bahçeli'den Davutoğlu eleştirisi

Bahçeli'den Davutoğlu eleştirisi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti Genel Başkan ve Başbakan adayı olarak Ahmet Davutoğlu'nun açıklanması ile ilgili değerlendirmede bulundu.
Erzurumajans-Aksaray'ınrn Güzelyurt ilçesine bağlı Ihlara beldesinde konuşan MHP Genel Başkanı rnDevlet Bahçeli, "Dış politikasını sıfır sorunla düzelteceğim diyerek rnTürkiye'nin her tarafını sorun kuşağı haline getiren kişiyi partinin rngenel başkan adayı olarak takdim etmiş, dolayısıyla başbakan olmasını rnistemiştir. Halbuki, böyle bir uygulamayı kendisinin yapma yetkisi rnyoktur, 101. maddeye göre partinin genel başkanı değildir, Başbakan rndeğildir. Artık bundan böyle AKP'yi yönetenler, AKP'ye oy verenler, rnAKP'nin kurultay delegelerinin söz hakkı sahibi olması gerekirken, rnbunları aşmış genel başkan benim, başbakan benim, 15 Ağustos'tan rnitibaren de cumhurbaşkanı benim, ben tek adamım, benim atadıklarım, rnbenim emrimde çalışacak diyerek sanal bir genel başkan, sanal bir rnbaşbakan uygulaması ile Türkiye'yi bir cunta yönetimine doğru rnsürükleyecek bir hataya düşmüştür.

Bugün alınan karar önümüzdeki rngünlerde çok daha net anlaşılacaktır. Türkiye'de şu an Büyük Ortadoğu rnProjesi'nin Türkiye cuntası kurulmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti rngenel başkanı Davutoğlu, Başbakan Davutoğlu, Büyük Ortadoğu Projesi'nin rnOrtadoğu'yu zindan ederek anlaştılar. Türkiye'yi zindan etmesine rnAllah'ın izniyle müsaade edilmeyecek. O sebepten dolayı vakit geçmiş rndeğildir. Aziz vatandaşlarım, sandığa gitmek vatandaşlık göreviniz rnolmalıdır. Eğer sandığa bütünüyle gidilmiş olsaydı, vatandaşlık rnsorumluluğu yerine getirilmiş olsaydı, görev ifa edilmiş olsaydı şimdi rnTürkiye böyle bir cuntanın kucağına düşmezdi. Ama önümüzde bir tarihi rnfırsat var. O da 7 Haziran 2015'tir. 2015'te iktidarı değiştirme rnimkanına sahipsiniz. İktidarı değiştirirseniz bugüne kadarki anayasa rnihlali, cunta teşekkülü, hileli hurdalı seçimler, 17-25 Aralık rnyolsuzluğu, alayının hesabını sormazsak namerdim" dedi. B
ahçeli, Ihlara beldesindeki Bezirhane'nin açılışını yaptı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.