Siyaset Haber Girişi : 22 Ağustos 2014 13:30

Yeni Başbakanın ilk sözleri

Yeni Başbakanın ilk sözleri
AK Parti'nin yeni Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu sözlerine "Sayın Cumhurbaşkanım ve sizleri selamlıyorum. Beni layık gören herkese teşekkür ediyorum." diye başladı.
Erzurumajans-Başbakan Recep rnTayyip Erdoğan başkanlığında son kez toplanan AK Parti Merkez Yürütme rnKurulu (MYK) toplantısı sona erdi.

Başbakan Erdoğan, partililerle rnistişaresinin ardından genel merkezde düzenlediği basın toplantısında, rngenel başkan adayının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu rnaçıkladı.

Başbakan Erdoğan, toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet rnDavutoğlu ile geldi. Erdoğan'ın ardından genel başkan adayı olarak rnaçıklanan Davutoğlu ilk kez kürsüye gelerek, partililere hitap etti.

Sözlerinern "Sayın Cumhurbaşkanı, değerli dava arkadaşlarım, sizleri ve bütün rnvatandaşlarımızı saygı ve muhabbetle selamlıyorum" diyerek başlayan rnDavutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Cumhurbaşkanım, zatıalinizinrn öncülüğünde partimizin bütün kademelerinde yapılan yoğun istişareler rnneticesinde böylesi kutlu bir göreve aday gösterilmiş olmaktan büyük birrn onur duyuyorum. Bu vesileyle zatıalinize Merkez Yürütme Kurulu üyesi rnkardeşlerime, dostlarıma, MKYK üyesi arkadaşlarıma, il başkanlarımıza, rnbelediye başkanlarımıza, istişarelere katılmış olan kadın kolları ve rngençlik kolları üyelerimize, dava arkadaşlarımıza teşekkürü ve minneti rnbir borç biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanım, siyasi hareketler, sosyal rnhareketler, zor ve kritik süreçlerde aldığı kararlarla olgunlaşırlar. rnYine zor ve kritik süreçlerde oluşturdukları gelenekle kurumsallaşırlar rnve asırlara sirayet eden devlet geleneklerini oluştururlar.

AK rnParti hareketi konjonktürel şartlarda çıkmış bir siyasal parti hareketi rndeğildir. AK Parti hareketi kökü tarihin derinliklerine giden geleceği rnde atide istikbale yürüyen köklü bir devlet geleneği içinde ortaya rnçıkmış ve bu köklü devlet geleneğini inşa ve ihya etmek üzere yol çıkmışrn bir kadronun hareketidir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu kadronun öncüsüdür,rn lideridir ve bu kritik süreçte gösterdikleri liderlikle Türk siyasi rnhayatına yeni bir istişare kültürünü kazandırmıştır. Bütün parti rnkademelerimizle birlikte bu kritik süreçten sonra daha güçlü bir şekildern yolumuza devam edeceğimiz konusunda kimsenin tereddüdü olmamalıdır. rnSayın Cumhurbaşkanım, değerli dava arkadaşlarım, eğer bu adaylık süreci rnsonrasında bu adaylığımız delegelerimiz tarafından kabul görürse ve bu rngöreve ben onlar tarafından layık görülürsem, yine hiç kimsenin rntereddüdü olmasın ki son 12 yılda gerçekleştirilen büyük restorasyon rnhareketi hiçbir ara ve kesintiye uğramadan devam edecektir.

12 rnyıl önce 'hasta adam' muamelesi gören bir ülke ayakları üzerinde rnyükselmiş, birçok yerde büyük sıkıntılarla karşılaşan bir millet tarihi rnmisyonunu hatırlamış ve kutlu bir yürüyüşe çıkmıştır. Bu kutlu yürüyüş rnhedefe ulaşacaktır. İster paralel yapı adı altında, ister başka adlar rnaltında kimler bu kutlu yürüyüşü durdurmak, kesintiye uğratmak isterse rnbilsinler ki AK Parti kadroları onların karşısında bir kaya gibi rnduracaktır."

DAVUTOĞLU: "FİTNE TOHUMU EKMEK İSTEYENLER FIRSAT BULAMAYACAK"

Davutoğlu,rn "Sayın Cumhurbaşkanım şundan emin olunuz ki bundan sonra da bu rnrestorasyon hareketinde, bu kutlu yürüyüşte AK Parti kadroları omuz rnomuza olacaktır. Aramıza herhangi bir şekilde görüş ayrılığı ya da fitnern tohumu ekmek isteyenler buna fırsat bulamayacaklardır. Bizim gerek davarn ahlakımız gerek devlet ahlakımız bu kritik dönemleri kararlılıkla rnaşmayı şimdiye kadar birçok kere başarmıştır, bundan sonra da rnbaşaracaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu devlet ve demokrasi rnrestorasyonu hareketi içinde tabii ki AK Parti'nin kurumsallaşma rnkültürünün kökleşmesi yönünde de bu süreçte başlayan ve devam ede gelen rnistişare temelinde yepyeni bir dönem yaşanacaktır. Diğer partilerin rnkongre öncesi hazırlıklarıyla AK Parti istişare süreci rnkarşılaştırıldığında partimizin farkı ortaya çıkmaktadır. Biz de rnkongreler parçalanmaya değil bütünleşmeye, yeniden enerji üretmeye, yenirn hamle aşkı kazanmaya vesiledir. Eminim önümüzdeki hafta rngerçekleştireceğimiz kongrede de bunu bir kez daha yaşayacağız. Yine rndevletler ve siyasi yapılar ancak süreklilik ve yenilenme arasında bir rndenge kurdukları zaman hayatiyetlerini sürdürebilirler. AK Parti bir rnneslin hareketi olarak başlamıştır ama bir nesille sınırlı değildir, rnnesiller de asırlarla da sınırlı değildir. Asırların derinliğinden gelenrn ve kıyamete kadar sürecek olan bir adalet, hak mücadelesinin adıdır AK rnParti" ifadelerini kullandı.

Y
enilenmenin bir zaruret rnolduğunu vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Faniler için yenilenmern kaçınılmazdır, baki olan ise Rabbimiz ve davamızdır. Sayın rnCumhurbaşkanı bugün bu kutlu göreve istişareler neticesinde bendenizi rnaday göstererek aslında hem büyük bir onuru bana yaşattınız hem de rntarihi bir sorumluluğu omuzlarımıza verdiniz. Bu tarihi sorumluluğu rnyerine getirirken her zaman sizlerden güç alacağıma eminim. Rabbime bu rntarihi sorumluluğu yerine getirirken onun da yolundan ayrılmamayı niyaz rnediyorum. Sizlerden de bu uğurda hep beraber çıktığımız yolda omuz omuzarn yürümeyi rica ediyorum. Allah, devletimize ve milletimize zeval rnvermesin. Devletimize ve milletimize zarar vermemesi için AK Parti'ye dern zeval vermesin. Çünkü bugün artık AK Parti devletimizin ve milletimizinrn yükselişiyle aynı anda zikredilmektedir. Çünkü milletimizi kucaklayan rnyegane siyasi parti AK Parti'dir, çünkü devletimizi bir fetret devrini rnkapatarak tekrar inşa eden hareketin adı da AK Parti'dir. Allah bu yoldarn bize güç, kudret versin. Allah utandırmasın. Herkese çok teşekkür rnediyorum." 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.