Erzurum Haber Girişi : 09 Haziran 2013 13:42

Bahşiş uğruna

Bahşiş uğruna
Tatil mevsiminin başlamasıyla birlikte art arda yapılmaya başlanılan düğünler, özellikle bahşiş almak için yollara atılan çocuklar yüzünden düğün sahiplerine hayli sıkıntılı anlar yaşatıyor.
Erzurumajans-Tatil mevsiminin başlamasıyla birlikte art arda yapılmaya başlanılan düğünler, özellikle bahşiş almak için yollara atılan çocuklar yüzünden düğün sahiplerine hayli sıkıntılı anlar yaşatıyor.

Çocuklarının mürüvetini görmek, ya da küçük yaştaki çocuklarını sünnet ettirmek için harekete geçen ve tören öncesi Abdurrahmangazi Türbesi'ne uğrayarak ziyaretlerini gerçekleştiren düğün sahipleri, dönüş sırasında bahşiş için pusuda bekleyen çocukların adeta akınına uğruyor.

Hareket halindeki araçların önüne atlayarak kazaya adeta davetiye çıkartan çocuklarla başa çıkılamıyor. Kapıların kollarına sımsıkı yapışarak içinde üç beş kuruşun bulunduğu bir bahşiş zarfını almak için çabalayan çocuklardan kurtulmanın yolunu araçların gazına basmakta bulan sürücüler, en azından Türbe yolunda ve kavşağında önlem alınmasını istiyor. Zabıtanın veya polisin cumartesi ve pazar günleri tehlikenin yaşandığı kavşakları ve oralarda pusuya yatan çocukları takibe almasını isteyen sürücüler, "Araç trafiğinin çok yoğun olduğu o yolda bu gidişle kazalar kaçınılmaz hale gelecek" diyerek yetkililerin dikkatini çekmeye çalışıyorlar. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Ahmet 01 Ocak 1970 02:00

    Çocuk işte ne bilecek tehlikeli olduğunu düğün sahipleri de birazcık para versin,bir daha çocuk olmayacaklar...:)

  • YILDIRIM 01 Ocak 1970 02:00

    BELEDİYELERİN GÖREVLERİNDEN BİRİSİ DE ZABITA HİZMETİ AMA NERDEEE? BU ÇOCUKLARIN YAPTIĞI BİR NEVİ DİLENCİLİK NİYE KİMSE BUNLARA BAKMIYOR. SİZ NE BİÇİM BELEDİYESİNİZ. GERÇİ BELEDİYELER KENDİLERİ O İŞİ YAPIYOR ŞEHİR MERKEZİNDE HARAÇ ALIYORLAR. O PARK PARASI DİYE ALDIĞINIZ PARALAR ZEHİR ZIKKIM OLSUN, KİM BUNA KARAR VERDİYSE SEVDİKLERİNE KEFEN ALIR O PARALARLA İNŞALLAH.

  • Furkan Ak 01 Ocak 1970 02:00

    Abdurrahman Gazi Türbesinden şehir merkezi istikametine doğru giden yola döşenen taşlar nedeniyle kazaların olması kaçınılmaz hale geliyor.Yetkililerin bu duruma bir an önce el atmaları gerekiyor.