Bölge Haber Girişi : 29 Ağustos 2011 00:19

Bakan Akdağ biberonla buzağı besledi!..

Bakan Akdağ biberonla buzağı besledi!..
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'un Aşkale İlçesi'ndeki Er-Palan Organik Süt ve Hayvancılık tesislerinde 10 günlük buzağıya biberonla süt verdi.

Erzurum Ajans-Ramazan Bayramı'nı geçirmek için memleketi Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aşkale İlçesi'ne bağlı Kandilli Beldesi'ndeki Kesik Köprü Mevkii'nde iki yıl önce açılan ve organik süt, et üretimi yapan 300 büyükbaş hayvanın bulunduğu tesisi gezdi. Bakan Akdağ, bilgi aldığı veteriner hekime ülkede bebek ölümlerini yüzde 10'a indirdiğini anımsattı ve tesislerde de ölüm oranının en aza indilmesini istedi.

Tesislerin yeni doğan ünitesinde 10 günlük bir buzağıya biberonla süt veren Bakan Akdağ, günde 5 ton organik süt üretilen tesisin yetkililerini tebrik etti. 300 büyükbaş hayvanın bulunduğu tesisdeki hayvan sayısının 2 katına çıkarılmasını isteyen Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"Amacımız, Erzurum'da hayvancılık işletmesi yapılan böyle tesislerin sayısını artırmak. Günlük 5 ton organik süt üretiyorlar. Bunlar çok güzel örnekler. Bu gibi örnek tesisleri çoğaltmayı planlıyoruz. Tesislerin yapıldığı yer daha önce askeriyeye aitti. Bu atıl arazi hizmete, üretime dönüşmüştür. Burada 30'a yakın kardeşimiz çalışıyor. Yine aynı müessede bir paketleme servisi düşünüyorlar. Organik bir sütün pastörize ve günlük olarak dağıtımını düşünün. Ben Erzurum'da olsam hemen bir süt alır içerim. " 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.