Siyaset Haber Girişi : 16 Şubat 2014 13:09

Bakan Ala'dan Kabataş açıklaması

Bakan Ala'dan Kabataş açıklaması
Efkan Ala, bir gazetecinin Kabataş'ta bir kadına saldırı yapıldığı iddiası sorusuna yönelik, "Devlet elindeki bilgilerde o yöndeydi. O gün neler yaşandığını bütün Türkiye gördü. Şimdi neyi, kim, niçin araştırıyor?" dedi.
Erzurumajans-Erzurum'un Oltu ilçesinde dün incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala, bir gazetecinin Kabataş'ta bir kadına saldırı yapıldığı iddiası sorusuna yönelik, "Devlet elindeki bilgilerde o yöndeydi. O gün neler yaşandığını bütün Türkiye gördü. Şimdi neyi, kim, niçin araştırıyor?" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, baba ocağı Erzurum'un Oltu ilçesinde hemşehrileriyle kucaklaştı. Esnaf gezisi ve ziyaretlerin ardından Kültür Merkezinde halkla buluşan Bakan Ala, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin son günlerde yer alan Kabataş görüntüleriyle ilgili sorusu üzerine Bakan Ala,

"Hiçbir olay, olayın bir kısmıyla izah edilemez. O zaman kişilerin kendileri de açıklamalarını yaptılar. Devlet elindeki bilgilerde o yöndeydi. O gün neler yaşandığını bütün Türkiye gördü. Şimdi neyi, kim, niçin araştırıyor? Araştırdığında ne kadarını bulmuş oluyor da çıkıp bu hükümleri verebiliyor. Bunları kamuoyunun takdirine bırakıyorum. O olay gerçekleşmiştir, ilgililer ve işin sahibi, o olaya maruz kalan çıkmış bunu söylemiştir. Bu da adli tıp raporuyla teyit edilmiştir. Kim neyi, neden yeniden yanlış ve eksik bilgiyle gündeme getiriyor? Burada, Gezi olaylarında Türkiye'ye verilen zarar da ortadadır, onun sonuçları da ortadadır. Yani bir günah çıkartma mıdır, bu ? Onu kamuoyunun takdirine bırakıyorum." diye konuştu.

İçişleri Bakanı olduktan sonra ilk kez Erzurum'un Oltu ilçesindeki baba ocağına gelen Efkan Ala'yı, annesi Gönül Ala sürahiyle arkasından su dökerek uğurladı.

2 günlük ziyaretler için Erzurum'a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, geceyi Oltu ilçesinde baba ocağında ailesiyle geçirdi. Bugün Oltu ilçesinden ayrılarak Hınıs ilçesine hareket eden Bakan Ala'nın arkasından annesi Gönül Ala, sürahiyle evin balkonundan su dökerek uğurladı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, bugün de Erzurum'un Hınıs ve Karayazı ilçelerinde incelemelerde bulunacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.