Bölge Haber Girişi : 29 Haziran 2010 04:18

Bakan Eroğlu'dan HES açıklaması!..

Bakan Eroğlu'dan HES açıklaması!..
Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Erzurum'un bazı ilçelerinde yapımı devam eden Hidro Elektrik Santralleri'nin (HES) çiftçileri mağdur etmeyeceğini söyledi.

Erzurum Ajans-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Erzurum'un bazı ilçelerinde yapımı devam eden Hidro Elektrik Santralleri'nin (HES) çiftçileri mağdur etmeyeceğini söyledi.
Erzurum'da gezi ve incelemelerini sürdüren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Toplantı Salonu'nda Vali Sebahattin Öztürk, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluş amirlerinin katılımıyla düzenlenen "Koordinasyon Kurulu" toplantısına iştirak etti. Toplantıda özellikle bölgede yapımı devam eden HES'lere değinen Bakan Eroğlu, bazı kesimlerin kendi rantları için HES'in zararlı olduğunu, su kaynaklarını tükettiğini, yalan yanlış beyan ettiklerini ifade ederek, "İnsanları yanlış
bilgilendiriyorlar. 'HES suyu tüketiyor' diyorlar. Türkiye'nin ucuz ve temiz enerji kaynağını elde etmemesi için her türlü yalanı söylüyorlar. Buradan şunu net bir şekilde belirtmek isterim ki, hiçbir HES su tüketmez, su kullanmaz, sadece suyun gücünden istifade eder. Türkiye genelinde bin 500, 2 bin tane HES var. Bunun iki tanesi yanlış yaptı diye hepsini karalamak doğru olmaz. Yanlışlık yapan varsa ceza verip, kapattırıyoruz" dedi.
HES'ler ile Erzurum çiftçisinin mağdur edilmeyeceğini vurgulayan Bakan Eroğlu, "Burada valimiz, başkanlarımız, kaymakamlarımız var. Buradan söylüyorum. Sizler de bu işin takipçisi olun. Kesinlikle çiftçi mağdur edilmeyecek. Çiftçimiz mevcut suyu sulama için kullanacak. Buralarda Temmuz'dan Eylül'e kadar sulama yapılıyor. Çiftçi sulamasını yapacak. Özellikle kış aylarında fazla gelen sular, taşkınlara yol açan sular. Bu sulardan elektrik üretilecek. Bir daha söylüyorum. Kış aylarında fazla gelen taşkına
mahal olan sulardan elektrik üretilecek. Çiftçimiz mağdur edilmeyecek. Bizim de hatalarımız oldu. Sulama aylarında gerekirse HES'leri kapatacağız" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.