Spor Haber Girişi : 18 Ocak 2012 15:29

Bakan Kılıç 49 yıl sporun eğitim zirvesi

Bakan Kılıç 49 yıl sporun eğitim zirvesi
Gençlik ve Spor Bakanı Bakanı Suat Kılıç, "Yeni dönemde TFF Kulüpler Birliği Mevzuatı'nın oluşması yönünden bir adım atacak olursa biz bu adıma destek vereceğiz.
Erzurum Ajans-Gençlik ve Spor Bakanı Bakanı Suat Kılıç, "Yeni dönemde TFF Kulüpler Birliği Mevzuatı'nın oluşması yönünden bir adım atacak olursa biz bu adıma destek vereceğiz. Bu adım atılmasını beklemeden bakanlığımız bünyesinde bir hukuk heyeti oluşturmak suretiyle Türkiye'de kulüplerin dernekler kanununa göre değil, müstakil ve kulüplerin idaresine odaklı bir kulüpler yasasına göre yönetilmesi yönünde hazırlıklarımızı başlatmış oluyoruz" dedi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin geleneksel olarak düzenlediği 'Eğitim Semineri' Antalya Otel Sera'da başladı. Seminer öncesi Rauf Denktaş, Lefter Küçükandonyadis ve Aslı Nemutlu saygı ve rahmetle anıldı. Açılış konuşmasını yapan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Başkanı Esat Yılmaer, "Futbolumuz hızla ilerliyor. Mesleğimizi ileri götürme adına ne gerekiyorsa bu seminerde konuşacağız" diye konuştu.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da Bakan Suat Kılıç'a "Bakanlığın adına yakışır gençlikte bir bakansınız. Futbolda yaşanan sıkıntılar ve 2020 Olimpiyat sürecinde herkese başarılar diliyorum" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, Türkiye'de gazetecilere, spor gazetecilerine, spor yazarlarına gerek yazılı, gerek görsel medyanın temsilcilerine kapıları daima açık olan ve bilgilendirme faaliyetlerimize devam ediyoruz" diye konuştu. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak yeniş dönemde yeni bir yapılanma halkın hizmetinde olduklarını hatırlatan Bakan Kılıç, "Geçmişte Spordan Sorumlu bir Devlet Bakanlığı vardı, her defasında neye ait olduğu belli olmayan bir yapılanma
vardı. Şimdi ise Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı icracı kendi işini kendi takip eden bir bakanlık haline geldi. 40 bin personeli ile sizlerin hizmetindeyiz" dedi.
Yeni dönemin spor yatırımlarına olağanüstü kaynakların aktarılacağı bir dönem olarak cereyan ettiğini kaydeden Bakan Kılıç, "Türkiye'de 2012 yılında 18 stadyumun yapımına başlıyoruz. İlkinin temelini kısa bir süre önce Afyonkarahisar'da attık. Önümüzdeki ay Mersin'de Olimpiyat Oyunları'na yönelik Mersin'de yeni bir stadyumun temelini atacağız. Mersin'in ardından ihalesi yapılan Malatya'da yeni bir stadyumun temelini atacağız. En son Kocaeli, Adana, Samsun, Diyarbakır ve Sakarya illerinde stadyum
protokollerini imzaladık. Bu protokollerle imza altına alınan stadyum sayısı 14'e ulaşmış olacak Antalya'da +4 il arasında yer almaktadır. Ankara, İzmir, Antalya ve Eskişehir bu 4 ilimizde yeni stadyumları yapacağımız lokasyonları netleştiremediğimizden, son 5 protokol paketine bu illeri dahil edemedik. İzmir'de büyük ölçüde stadyumun yeri ve modeli belli oldu. Antalya'da da stadyum inşa edeceğimiz yeri ve spor tesislerinin yatırım usulünü belirlemek için buradayız. Buradan sonra Eskişehir'e gideceğiz.
Büyük ölçüde netleştirdiğimiz Sazova'da Eskişehir'in yeni stadyumunu yapacağız. Ankara'da yer arayışımız devam ediyor. Ankara'da da yer sorunu netleşir netleşmez 4 ilimizi kapsayan yeni bir protokol paketi imzalayacağız. Yolumuza 18 stadyumla devam edeceğiz. Yapımı tamamlanan Kayseri Stadı, ihale aşamasında olan Konya Stadı, Bursa Stadı, protokolü imzalanan Çorum Stadı'yla birlikte yapımı tamamlanmış ve inşaatı başlamış olan stadyum sayısı 22'ye ulaşmış olacak. Bu Türkiye'nin genel tarihine bakıldığı
zaman spora yapılan yatırımlar planında bu bir devrimdir. Bu yatırımların, büyüklüğü, hacmi göğsümüzü kabartacak kadar büyüktür ve önemlidir" ifadelerini kullandı.
Türkiye'de halen kapalı yüzme havuzu olmayan 18 il olduğunu belirten Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"18 ilimizin 18'inide yüzme havuzları yatırım programına dahil ettik. 2013 yılı sonu itibari ile havuzların yapımı bitmiş olacak. Kapalı yüzme havuzu olmayan bir tek il kalmayacaktır. 60 tane gençlik merkezinin inşaatına 2012 yılının ilk yarısında başlıyoruz. Son 20 yılda yapılan gençlik merkezi sayısı 118'ken biz, 60 tanesini bu yıl yapacağız. Sizlere bunu neden anlatıyorum. Bir heyecanımıza ortak olmalısınız. İki, sporu yapan yaptıran binalar değil ama sporun yapıldığı teşvik edildiği yerler bu
merkezlerdir. Moral ve psikolojik destek vermenizi bekliyoruz. Bu yatırımlar sürecine destek olan taraf değil, spora taraf olmak, spordan yana taraf olmaktır. 2020 Olimpiyatları'na katkı ve destek vermek hepimizin görevidir."
Sporun amiral gemisinin hala futbol olduğunu ifade eden Bakan Kılıç, "Zaman içinde diğer branşların ağırlığını diğer branşlara kaydırmaya dengelemeye gayret edeceğiz Sektörün amiral gemisi futboldur. Futbolu diğer branşları dengelemekteki en önemli aygıt medyadır. Medya istediği takdirde diğer branşları gündeme taşıyabilir. TFF bilindiği gibi özerk bir yapıdadır, dünyada herkesin hassasiyet gösterdiği siyasetin futbol yönetimine etki edip etmeği meselesidir. Biz hükümet olarak TFF'ye futbolun yönetimine
siyasal bir etkide bulunmayı hiçbir zaman arzu etmiyoruz. Ama gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Yeni dönemde TFF Kulüpler Birliği Mevzuatının oluşması yönünden bir adım atacak olursa biz bu adıma destek vereceğiz. Bu adım atılmasını beklemeden bakanlığımız bünyesinde bir hukuk heyeti oluşturmak suretiyle Türkiye'de kulüplerin dernekler kanununa göre değil, müstakil ve kulüplerin idaresine odaklı bir kulüpler yasasına göre yönetilmesi yönünde hazırlıklarımızı başlatmış oluyoruz. Yöneticilerin futbol
kulüplerini diledikleri şekilde borçlandırdıkları yapılar maalesef özelikle Anadolu kulüplerinde çok acı olumsuzluklara neden olabilmektedir. Tedbir koyma anlayışına bir disiplin koyma kaçınılmazdır. TFFf, Diyarbakır ve Sakarya illerinde stadyum protokollerini imzaladık. bu yönde bit adım atacak olursa gerek bakanlık gerekse TBMM olarak destekler durumda olduğumuzu beyan etmek isterim. TFF'ye her noktada katkı vermeye hazırız" diye konuştu.

Bakan Kılıç, geçtiğimiz günlerde Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'ndeki antrenmanda hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili olarak, "İki müfettişi Erzurum'a gönderdik. Ön raporlarla Ankara'ya döndüler. Biz müfettişlerimizi Erzurum'a gönderirken hiç kimsenin canını yakmaktan çekinmeyin. Bunun bedeli mutlaka ödemeli, zira ölen bunu canıyla ödedi. Ön yargılı peşin fikirli değiliz.Neticesini rapor elimize geldikten sonra değerlendireceğiz" dedi.
Konuşmasının ardından Bakan Kılıç'a plaket takdim edildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.