Siyaset Haber Girişi : 03 Mart 2013 12:15

Bakan Yılmaz'dan prim teşvik müjdesi

Bakan Yılmaz'dan prim teşvik müjdesi
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöllü iş adamlarına 6. bölge için sigorta prim teşviki düzenlemesi çalışmasının müjdesini verdi.
Erzurumajans-Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöllü iş adamlarına 6. bölge için sigorta prim teşviki düzenlemesi çalışmasının müjdesini verdi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bingöl'de, Bingöl Şehit Aileleri Derneği'ni (BİŞHAK) ziyaret ettikten sonra Saray Park Restaurant'ta Bingöllü iş adamları ile istişare toplantısında bir araya geldi.
Bakan Yılmaz, Türkiye ekonomisindeki istikrara dikkat çektiği konuşmasında; Bingöllü iş adamlarına, 31 Aralık 2012 tarihinde yürürlükten kaldırılan 5084 sayılı kanun ile ilgili olarak Çalışma Bakanlığı nezdinde düzenleme çalışması yapıldığını belirterek, Bingöl'ün de içinde bulunduğu 6. bölgede 11 puanlık indirim sağlanacağı müjdesini verdi. Yılmaz, "İş adamlarımızın merak ettiği bir konu var. 5084 biliyorsunuz sona erdi. İşgücü üzerindeki primler açısından önemli. Bu konuda yeni bir çalışma yürüttük. Çalışma Bakanlığımızın koordinasyonunda bizler hepimiz katıldık. Belli bir olgunluğa geldi, ama henüz düzenlemesi yapılmış değil. Fakat bunun zaten ilan edildi yapılacağı. Bingöl altıncı bölgede 6 yıl boyunca 11 puan civarında bir indirim alacak ve bu da işletmelerimizi rahatlatacaktır" dedi.

Bakan Yılmaz, konuşmasında "Genel ekonomimiz gayet iyi. İyi olduğu içindir ki, bütün illerde de Bingöl'de de yatırımlar yapıyoruz. Türkiye iyi idare edilmeseydi, ne Bingöl, ne başka bir il arzu ettiği hizmetleri de alamazdı, arzu ettiği gelişmeyi de sağlayamazdı. Dünyada, Avrupa'da, birçok ülkede kriz yaşanırken Türkiye çok şükür emin adımlarla yoluna devam ediyor. Ekonomi geliştikçe devletimizin gücü artıyor. Geçmişte kötü yönetimlerden dolayı faize giden ve olmadık yerlere giden kaynaklar şimdi çok şükür halkımızın hizmetine gidiyor. Ne enflasyondan bahsediyoruz ne de böyle yüzde 60-70 faizlerden bahsediyoruz. Çok şükür Türkiye bütün bu zor şartlara rağmen dünyada ve Avrupa'da yaşanan krize rağmen, Ortadoğu'da yaşanan siyasi çalkantılara rağmen, ülke içinde terör gibi bir takım olumsuzluklara rağmen bu başarıyı sağladı" şeklinde konuştu.

Bingöl'de yapılan yatırımlara da değinen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'ün de yer aldığı 6. Bölgede iş adamlarına çok önemli teşvikler sağlandığını hatırlattı. Birçok projenin programda, ihale aşamasında ya da inşasına başlandığının altını çizen Bakan Yılmaz, 2013 yılında hizmete girecek Bingöl Havaalanı'nın 120 milyon liralık yatırım olduğunu söyledi. Yol yapımına önem verdiklerini ve yüzlerce kilometrelik duble yol ağı yapıldığını belirten Yılmaz, "Diyarbakır-Bingöl-Erzurum duble yol projesi çok büyük bir proje ve tüm bölümlerinde çalışmalar sürüyor. Köylere hizmette kanalizasyon çalışmaları ağırlıklı ayrıca çalışmaların ardından ova köylerinde parke çalışmaları yapılacak. Sağlık alanında Bingöl'de modern bir sağlık kompleksi yapacağız. Eğitim projelerimiz 60 milyon liranın üzerinde. Eğitimde tekli sisteme geçmeyi amaçlıyoruz. Doğalgaz boru hattı bu yıl Bingöl'e gelecek. Şehiriçi dağıtımı ise özel sektör aracılığıyla yapılacak. Yeni Adalet Sarayı'nın yapımına Düzağaç bölgesinde başlandı. Haserek Dağı'nda modern bir kayak tesisi yapılıyor. Kentsel alanda hiçbir dönemde olmadığı kadar proje stoku yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Milletvekili Eşref Taş'ın da birer konuşma yaptığı istişare toplantısında, Bingöllü iş adamları taleplerini ve sorunlarını Bakan Yılmaz'a iletti.

Yemekli toplantıya Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay, ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri ve çok sayıda iş adamı katıldı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.