Sağlık Haber Girişi : 06 Şubat 2015 12:44

Bakanlık açıkladı o ayakkabılar temiz çıktı

Bakanlık açıkladı o ayakkabılar temiz çıktı
"Erzurum'da zehirli ayakkabı iddiası" başlığı ile yer alan haberler sonrasında tüketiciye ulaşıldığını ve şikayete konu olan ayakkabının laboratuvar testlerinde sağlığa zararlı değerlerde kimyasal madde bulunmadığını açıklandı.
Erzurumajans-Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, "Erzurum'da zehirli ayakkabı iddiası" başlığı ile yer alan haberler sonrasında tüketiciye ulaşıldığını ve şikayete konu olan ayakkabının laboratuvar testlerinde sağlığa zararlı değerlerde kimyasal madde bulunmadığını açıkladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 25 Ocak 2015 tarihinde yazılı medyada "Zehirli ayakkabı bu hale getirdi" ve "Erzurum'da zehirli ayakkabı iddiası" başlıklı haberlerin yer aldığı anımsatıldı. Söz konusu haberlerin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından değerlendirildiği ve tüketiciyle irtibata geçilerek konuyla ilgili ayrıntılı bilgi alındığı ifade edilen açıklamada, şikayete konu olan ayakkabının laboratuvar testlerinin gerçekleştirildiği ve ilgili tebliğler ile belirlenmiş kimyasal kısıtlamalara aykırı bir duruma rastlanılmadığının altı çizildi. Açıklamada, söz konusu vatandaşın kullandığı üründe sağlığa zararlı değerlerde kimyasal madde bulunmadığının anlaşıldığı kaydedildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.