Erzurum Haber Girişi : 16 Ekim 2012 20:00

Baro Başkansı Terzioğlu: Ne yandaşız ne de karşıt

Baro Başkansı Terzioğlu: Ne yandaşız ne de karşıt
Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, "Barolar herhangi bir siyasi partinin ve düşüncenin ne yandaşı ne de karşıtı olmalıdır''dedi.
Erzurum Ajans-Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, "Barolar herhangi bir siyasi partinin ve düşüncenin ne yandaşı ne de karşıtı olmalıdır. Biz uzlaşmacıyız, biz akılcıyız. Biz hiçbir siyasi partinin ve iktidarın ne yandaşı ne de karşıtıyız" dedi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda Erzurum Baro Başkanlığı'na seçilen Avukat Faruk Terzioğlu, hedefleri ve adli camiayı yakından ilgilendiren konularda görüş bildirdi. Terzioğlu, Baroların herhangi bir partinin, siyasi düşüncenin ne yandaşı ne de karşıtı olmaması gerektiğini söyledi.

Terzioğlu, şöyle dedi: "Bizim meslek endişelerimiz var. Bunun ötesinde Baro'nun etkin ve saygın bir şekilde kamuoyunun beklentilerine cevap verecek bir yapılanma göstermesi gerektiğine inanıyorum. Sadece Baro avukatların kendi mesleki sorunlarının çözüm yeri değildir, böyle görülmemeli. Barolar, kamu kurumu niteliğinde sivil toplum örgütleridir. Sivil toplum örgütünün sorumluluğu fonksiyonu neyse bunu en iyi şekilde yerine getirecek olanlardan biri de Barolardır. Yanlış bir algılama, uygulama ve gelenek var. Barolar herhangi bir partinin siyasi düşüncenin ne yandaşı ne de karşıtı olmalıdır. Herhangi bir siyasi partinin ne ön bahçesi olmalıdır ne de arka bahçesi olmalıdır."

Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, Baroların haktan, hukuktan, halktan ve adaletten yana taraf olmaları gerektiğini vurguladı.

Avukatların asli görevi olan savunma mesleğinin gereğini yerine getiremediğine dikkati çeken Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, yargıda zaman zaman trajikomik uygulamaların bulunduğunu ifade etti.

Terzioğlu, şöyle konuştu: "Bizim kavga, gürültü ve şamatayla işimiz yok. Biz uzlaşmacıyız, biz akılcıyız. Ülkemizin menfaatlerinin gerektiği yerde ülkemizin savunulmasının gerektiği yerde, ülkenin birliğinin ve bütünlüğünün korunmasının gerektiği yerde bizim hassasiyetimiz son derece yüksektir. Ülke menfaatlerimiz bizim bireysel, mesleksel ve kurumsal menfaatlerimizin her zaman üstündedir. Bizler Cumhuriyet çocuğuyuz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve yasalarının sınırları içerisinde özgürlüklerin, demokratikleşmenin, insan haklarının sürekli destekçisi ve savunucusu olacağız. Bizim temel felsefemiz; temel hak ve özgürlükler, insan hakları ve aydınlanma sürecidir. Toplumsal gelişmenin önündeki tüm engellerin, demokratikleşmenin önündeki tüm engellerin kaldırılmasından yanayız. Tüm kurum ve kurallarıyla uygulanan bir demokrasi istiyoruz, göstermelik değil. Demokrasinin olduğu yerde ne insan hakları ihlalleri olur ne de toplumsal sancılar yaşanır."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ERZURUMLU 01 Ocak 1970 02:00

    erzurumun haline bak siyasette yıpranmış her iki sözünden biri bu şehirde yaşanmaz deyip sadece fırfırık dersinde vedat beye malzeme temin eden değerli avukatımız baro başkanı oldu hemencecik tarafsızlığını ilan etti sizi tanıyanlar tarafsız olamayacağınızı en büyük taraftarınızında puslu havalar olduğunu iyi bilir demem oki yeni jenerasyon avukat arkadaşlar varken niye faruk bey yazık erzuruma....