Siyaset Haber Girişi : 20 Eylül 2016 20:08

Başbakan açıkladı! Asgari ücret...

Başbakan açıkladı! Asgari ücret...
Başbakan Binali Yıldırım, 26. Dünya Posta Kongresi'nin açılış törenine katıldı.
Erzurumajans-Başbakan Binali Yıldırım, 26. Dünya Posta Kongresi'nin açılış törenine katıldı. 

Programa Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan, Posta ve Telgraf Teşkilatı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik katıldı.

Başbakan Binali Yıldırım, kongrenin açılışında bir konuşma yaparak, kongre boyunca kağıt kullanılmayacağını ve bu özelliği ile bir ilk olacağını ifade ederek, geçmiş bu kongrede 4 ton kağıt kullanıldığını, katılımcıların bu kez tabletlerle dokümanları takip edeceğini belirterek, "Bu kongre aynı zamanda bir çevreci olma özelliğine de sahip" dedi.

Yıldırım, "Uluslararası Posta Birliği'nin önemli görevlerinden bir tanesi de küresel anlamda altyapıdaki farklılıkları ortadan kaldıracak projeleri geliştirmek olmalıdır. Erişimin, Afrika'da da, Amerika'da da, Asya'da da birbirine yakın olmalıdır. Küresel ağ hedefi ancak online olmakla mümkündür. Bunun için birbirimizle daha fazla birlikte olacağız, tecrübe paylaşımını asla ve asla gözden uzak tutmayacağız" diye konuştu.

"DÜNYANIN HİÇ BİR NOKTASI GÜVENLİ DEĞİLDİR, 60 MİLYONU BULAN MÜLTECİ VAR"

Başbakan Yıldırım, 26. Dünya Posta Kongresi'nin başka bir şehirde yapılmasını isteyenlerin olduğunu belirterek "Bazı fırsatçı çevrelerin 4 yıl önce karar verilen bu organizasyonu, güvenlik gerekçe gösterilerek İstanbul'dan başka bir yere alınması için çaba içine girdiklerini biliyoruz. Ancak Uluslararası Posta Birliği'nin kararlı tutumu ve PTT birliğinin kararlı tutumu sonucunda, bugün Doha'da alınan karar aynen gerçek oluyor. Şunu asla unutmayalım, terörden kaçmakla güvenli olamazsınız. Korkmakla, terörden kurtulamazsınız. Terörü korkutursanız o zaman güvenli olursunuz. Hep beraber terörden korkmayacağız, terörü korkutacağız. O zaman dünyada da, Türkiye'de de her yerde de güvenlik sağlanır. Dünyanın hiç bir noktası güvenli değildir, 60 milyonu bulan mülteci var, vatansız insan var. Bunların sorunlarını çözmeden, küresel sorunlara gözümüzü, kulağımızı kapatarak terörden arınmış bir dünya inşa edemeyiz" dedi.

"BAŞKA TERÖR ÖRGÜTLERİNİ DE DOĞRUMAK GİBİ BİR YANLIŞIN İÇİNE DÜŞMEMİZ LAZIM"

Yıldırım, "Mutlaka ve mutlaka var olan terörün sebeplerine, derinliklerine inmemiz gerekiyor. Bir terör örgütü ile mücadele ederken, başka terör örgütlerini de doğurmak gibi bir yanlışın içine düşmemiz lazım. Türkiye'nin etrafında yaşananlar son 6 senedir bir insanlık dramıdır. Suriye; 500 bin insan anlamsız bir savaş uğruna hayatını kaybetti. 10 milyon insan yerlerini, yurtlarını terk etti. Kimisi denizlerde boğuldu ama 3.5 milyonuna biz, Türkiye kucak açtı. 6 yıldır ekmeğimizi, evimizi paylaşıyoruz. Bundan da gurur duyuyoruz. Çünkü bir misafir sever bir milletiz" şeklinde konuştu.

"BİR GÜN BM KURULUŞ AMACINA ÇOK DAHA UYGUN OLARAK BU HİZMETLERİ YAPAR HALE GELECEKTİR"

Başbakan Yıldırım, "Bunu bazı ülkeler anlayamazlar çünkü onlar her şeyi paraya tahvil etmişler. Para varsa insanlık var, para yoksa hiçbir şey yok. Asıl huzursuzluğun kaynağı budur. Dünyadaki adaletsizlikleri, dengesizlikleri körükleyen bu dünya anlayışıdır. Bu anlayış terk edilmeden, doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle küresel barış, bölgesel barış, refahın paylaşımı, zorlukların paylaşımı, adil bir yönetişim sağlanmadan bu meselelerin üzerine en modern silahlarla gitmek terör yok etmez, terörü daha da artırır. Onun için Birleşmiş Milletler (BM) bu günlerde genel kurul yapıyor. BM'ye düşen en önemli görev itibarını daha da artıracak radikal kararlara imza atmaktır. Bu kararlar yıllardır devam eden bölgesel anlaşmazlıkların sona erdirilmesi, bu kararlar verilirken bazı ülkelerin rekabetine güçsüz insanların kurban edilmesine izin verilmemesidir. Ümit ederim ki bir gün BM kuruluş amacına çok daha uygun olarak bu hizmetleri yapar hale gelecektir" dedi.

KONGRE SONRASI SORULARI CEVAPLADI 

Başbakan Binali Yıldırım, Hilton Bomonti Otel'de 26. Dünya Posta Kongresi'nin Açılış Töreni'nin ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"ASGARİ ÜCRET YILSONUNA KADAR AYNI OLACAK"

Asgari ücretteki vergi dilimi kesintisi ile ilgili soruya Yıldırım, "Asgari ücret biliyorsunuz 2006 Ocak'tan itibaren 1300 net uygulanmaya başladı. Önümüzdeki ay vergi diliminin değişmesinden sonra bazı asgari ücretlerin aldığı para 1300 liranın altına düşebiliyor. Bunu önlemek için bu çalışma yaptı Maliye Bakanlığımız. Böylece yılsonuna kadar vergi dilimi ne olursa olsun 1300 liranın altında asgari ücret ödemesi olmayacak. Aradaki farkı Maliye Bakanlığı karşılamış olacak. Aynı ücreti yıl sonuna kadar almaya devam edecekler vergiden dolayı kayıpları olmayacak.

"HAKSIZLIK YAPILMIŞSA ESKİ HALİNE DÖNDÜRÜLECEK"

Olağanüstü Hal uygulaması (OHAL) kapsamında kamudaki görevlerinden alınan memurlarla ilgili soruya ise Yıldırım, "Çok değişik iddialar var da. Önemli olan bu 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ örgütü ile ilişkili, iltisaklı olanların tespiti ve bunların yargının önünü çıkarılması çalışmaları olağanüstü hal kapsamında devam ediyor. Ancak bu sırada mağduriyete uğradığını, haksızlığa uğradığını memurlar da var, vatandaşlar da var, iş aleminden var, bürokrasiden de var, yargıdan var, ordudan var. Bütün bunların birkez daha gözden geçirilmesi için bakanlıklarımız, valiliklerimiz, merkezde ve taşrada bütün teşkilatlar bir birim oluşturdular. Bu birimlere müracaatlar yapılacak ve buradaki bütün müracaatlar tamamlandıktan sonra tek tek üzerinden gidilerek, kontrol edilecek, hakikaten böyle bir mağduriyet söz konusu mu, değil mi? Bunlar ortaya çıktıktan sonra işlem yapılacak. Yapılan işlem nedir eğer bir haksızlık yapılmışsa eski haline döndürülecek. Eğer değilse yapılmış olan uygulama geçerli sayılacak." şeklinde cevap verdi.

"TÜRKİYE GÜVENLİ DEĞİL GİTMEYİN DİYENLERE SELAM OLSUN"

Kongreye ilişkin açıklamasında Yıldırım, "Bu kongre çok önemli 7 Ekim'e kadar devam edecek 2500 civarında 192 ülkeden gelen posta idarelerinin temsilcileri burada ülkelerinin, Dünya'nın postacılıkla ilgili sorunlarını görüşecekler, bir İstanbul stratejisi belirleyecekler. Hemen bunun bitiminde 9-13 Ekim arası 'Dünya Enerji Kongresi' yapılacak yine İstanbul'da. O bittikten sonra 4-6 Kasım arası da Uluslar arası Denizcilik Örgütü'nün 'Dünya Denizcilik Günü' toplantısı yapılacak. Hani bazıları işte 'Türkiye güvenli değil, İstanbul güvenli değil, onun için buralara seyahat etmeyin, gitmeyin' diyenler varya onlara selam olsun." dedi.

Başbakan Yıldırım Azeri televizyon muhabirinin 'Azerbaycan'daki FETÖ soruşturmaları' ile ilgili soruya ise, "Gayet memnunuz. Bir millet iki devlet biz kardeşiz. Bu FETÖ terör örgütüne karşı en sert tepkiyi koyan dost ve kardeş Azerbaycan oldu. En ilk ve sert tepkiyi ve şimdide bu örgütün bütün bağlantıları birer birer ortaya çıkarıyor, okullarını kapatıyor. Onun için çok güzel bir işbirliğimiz var. Bu vesileyle cenap presiden İlham Aliyev'e Türk milleti adına teşekkür ediyoruz." cevabını verdi.

DHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.