Bölge Haber Girişi : 08 Ocak 2011 13:49

Başbakan Erdoğan Kars'ta!..

Başbakan Erdoğan Kars'ta!..
Erzurum'da 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları kapsamında yapılan tesislerin açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan bugün de Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış Şehitlerinin 96'ncı Anma Yılı etkinliklerine katıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum'da 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları kapsamında yapılan tesislerin açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan bugün de Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış Şehitlerinin 96'ncı Anma Yılı etkinliklerine katıldı. Sabah eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki bakanlarla birlikte Ana uçağı ile Kars'a giden buradan karayolu ile Sarıkamış'a geçen Başbakan Erdoğan burada Kardan Şehit heykellerinin açılışını gerçekleştirdi.

Sarıkamışlıların yoğun ilgi gösterdiği Başbakan Erdoğan'a koruma duvarını aşarak Başbakana ulaşmak isteyen vatandaşlar zor anlar yaşattı. Eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kars Gül Ahmet Aytemiz Anadolu Güzel Sanatlar Spor Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan kardan heykellerin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, daha sonra eşiyle birlikte dua okuyarak heykele kırmızı karanfil bıraktı.

Törene, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kars Valisi Ahmet Kara, Kars Belediye Başkanı Nevzat Boşkuş da katıldı. Başbakan Erdoğan daha sonra Toprak Otel'e geçerek burada düzenlenen anma programına katıldı. Başbakan Erdoğan tören sonrası Sarıkamış Harekatı konulu resim sergisinin açılışını yapacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.