Bölge Haber Girişi : 21 Ekim 2009 13:46

Başbakan Erdoğan'ı kızdıran görüntü!..

Başbakan Erdoğan'ı kızdıran görüntü!..
Başbakan Erdoğan, Habur Sınır Kapısı'nda teslim olan 34 PKK'lının serbest bırakılmasını şölene dönüştüren DTP'yi eleştirdi. Erdoğan, "Bu mudur samimiyet? Gerçekten barışı arzulayanlar böyle bir şovu nasıl ortaya çıkarır?" dedi.

Erzurum Ajans-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı'da, yapımı tamamlanan okulların toplu açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Başbakan, hitabında, demokrasi açılımına değindi. “İşte önceki gün Habur’da, umutlarımızı arttıran bir gelişme yaşandı,” diyen Başbakan, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye giriş yapan grupların suça bulaşmadıkları için serbest bırakıldıklarını belirtti ve “Temenni ederim ki daha fazlası gelsin,” dedi.

 
TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLIĞI 

Türkiye’nin hiçbir yerinde anaların ağlamamasını istediklerini söyleyen Erdoğan, bu amaçla başlattıkları açılım süreciyle, Türkiye’de yaşayan herkesin, ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı üst kimliği’ altında kenetlenmesini istediklerini de sözlerine ekledi.

“Bu sıkıntıları geride bırakacağız, sadece kan durmakla kalmayacak, gönüller de ferahlayacak,” diyen Başbakan, sadece insanların huzura kavuşturulmakla kalınmayacağını ama aynı zamanda, ilgili sorunlarla ‘beslenenlerin’ de heveslerinin kursaklarında bırakılacağını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, söz konusu süreç boyunca sergilenen tavırlarını hatırlatarak muhalefeti eleştirirken şunları kaydetti: 

“NASIL TAHRİK ETTİKLERİNİ GÖRÜYORSUNUZ” 
“Onları her gün televizyon ekranlarında seyrediyorsunuz. Onların, siyaset ahlakına sığmayan, nezaket kurallarına sığmayan, adaba, erkana uymayan bağrışlarını duyuyorsunuz. Bu süreçten kendilerine rol çıkaran, bu süreçten kendilerine pay çıkarmak için süreci nasıl tahrik ettiklerinin görüyorsunuz. Bunlara kulak asmayın!” 

“İşte önceki gün Habur’da, umutlarımızı arttıran bir gelişme yaşandı,” diyen Başbakan, Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye giriş yapan grupları hatırlattı, herhangi bir suça bulaşmadıkları için serbest bırakıldıklarını belirtti ve “Temenni ederim ki daha fazlası gelsin,” dedi. 

'KARŞILAMA ŞOVA DÖNDÜ'

Erdoğan, Habur’daki manzarayı, ‘sorumsuzca’ kışkırtanlar olduğunu da dile getirdi ve “Sorumluluk sahibi insanlara yakışan bir manzara mıdır o tavırlar,” diyerek, grupları karşılayan siyasi kesimleri eleştirdi. Başbakan, karşılama sırasında yapılanları ‘şov’ olarak niteledi ve “Buradan, herkesi sorumlu davranmaya, sağduyulu davranmaya, samimi davranmaya davet ediyorum,” dedi.

Erdoğan, “Bizi, bu alt kimlik etnik unsurlar ayıramaz,” dedi ve kendisinin Rizeli, eşinin ise Siirtli olduğunu hatırlatarak, ‘platonik aşk’ polemiğine bir cevap daha verdi: 

“Bak biz buluştuk. Demek ki oluyor ama bizim ayrılığımız gayrılığımız yok! Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Biz, birilerinin dediği gibi platonik aşk yaşamadık, gerçek aşk yaşadık gerçek aşk!” (Milliyet)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.