İlçeler Haber Girişi : 04 Haziran 2012 11:15

Başkan Bulutlar'a destek

Başkan Bulutlar'a destek
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Palandöken Mahallesi’nde yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm Proje'sini anlatmak üzere, Mahalle Muhtarı Nuri Bingöl ve semt sakinleriyle bir araya geldi.
Erzurum Ajans-Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Palandöken Mahallesi’nde yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm Proje'sini anlatmak üzere, Mahalle Muhtarı Nuri Bingöl ve semt sakinleriyle bir araya geldi.
Palandöken Mahallesinde yeni yaptırılan ve halkın hizmetine sunulan Bilgi ve Kültür Evinde düzenlediği Kentsel Dönüşüm Projesi tanıtım toplantısında, konuşan Belediye Başkan Orhan Bulutlar, ”Bugün kentsel dönüşüm adıyla yapılan uygulamaların çoğunda semt sakinlerinin zor durumda bırakıyor. Biz Sosyal belediyecilik anlayışımız gereğince Harput (Telsizler) Mahallemizde uyguladığımız Kentsel Dönüşümle bölgede yıllardır yaşayan dar gelirli vatandaşların sesine ve çıkarlarına öncelik verdik. Bugün Palandöken Mahallesinde yapacağımız Kentsel Dönüşümde de sizlerin sesine ve çıkarına kulak vereceğim. Asla sizlerin mağdur olmasını isteme. Bunu içinde tüm imkânlar ve kanunlar zorlanacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Dedikoduya kulak tıkayın. Ne öğrenmek ve bilmek istiyorsanız gelin kapım yirmi dört saat açık. Belediyeler halk kapısıdır kısacası halkın malıdır. Çekinmeyin sorun doğrusunu öğrenin yetkisiz insanlarını yönlendirmesine ve söylemlerine kanmayın. Bugün buradayım istediğinizi sorun. Bu ilk toplantımız sizlerle daha çok bir araya geleceğiz. İşte o zaman sorularınıza daha net cevap verme imkânım olacak. Bu görüşmemiz sadece bir ön görüşme ve istişaredir. Sizlerin düşüncesi benim için çok önemli” dedi.

“ÇOCUKLARINIZIN GELECEĞİ İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART”

Sağlıksız bir ortamda gelecek nesillerini yetişmesi zor olduğunu söyleyen Başkan Bulutlar,” Sağlıklı ve temiz bir gelecek nesil istiyorsak bu kentsel dönüşüme evet demeliyiz. Bu bizim içinde sizin içinde bulunmaz bir fırsat. Bu fırsatı kaçırmamalıyız. Kendimizi düşünmüyorsak çocuklarımız düşünmeliyiz. Şuanda sizler yaşantınızdan hoşnutmuşsunuz yok. O zaman bu kentsel dönüşüm şart. Daha temiz ve sağlıklı ortam için bunu yapmalıyız” dedi.

"BÖLGENİN SORUNLARINI YAKINDAN BİLİYORUZ"

Bölgede yenileşme ve iyileştirme çabası içinde olduklarını belirten Başkan Bulutlar, mahalle sakinlerinin talep ve görüşlerini de dinledi. Palandöken Dağ etiklerin de olan ve şehir merkezinde yer almasına karşın kamusal hizmetlerden yeterince yararlanamayan bölgenin ve bölgede oturanların sorunlarını yakından bildiğini ifade eden Bulutlar, Palandöken Mahallesi bugünkü gecekondu ağırlıklı görünümünün sona ereceğini belirtti.

BAŞKANIMIZ SAMİMİYETİNE GÜVENİYORUZ

Semt sakinleri ise, kendilerine ulaşmayan kamusal hizmetlerden dolayı yıllardır mağdur olduklarını ancak Başkan Bulutlara güvendiklerini ve kendileri için çalıştığından emin olduklarını belirtiler. Başkan Bulutlar’ı adeta bir sevgi çemberine alan vatandaşlar ilk toplantıda kentsel dönüşüm için olumlu görüş iletiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.