Siyaset Haber Girişi : 08 Kasım 2012 13:30

Başkan Kaya'dan basın toplantısı

Başkan Kaya'dan basın toplantısı
"Aşırı hız yapan hayallerinin gerçeklere çarparak durduğunu görmüyor musun? Artık o kadar çok afiş yaptırıyorsun ki, korkarım adın afişçiye çıkacak!"
Erzurum Ajans-MHP'nin 10. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yanında olduğunu her fırsatta açıklayan  MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Ankara'dan döner dönmez basın toplantısı düzenledi.

Erzurum'un Havuzbaşı Meydanı'nda basın mensuplarının karşısına çıkan MHP Erzurum İl Başkanı Kaya, 10. Kurultay'dan başarı ile çıktıklarını belirttikten sonra sözlerine şöyle devam etti.
"Bu sefer de bir farklılık yapıp, basın açıklamamızı tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan şanlı kent meydanında yapmak istedik. Lakin sizlerin de gördüğü gibi, dönüp arkamızı baktığımızda kent meydanından çok köy meydanını andıran bir tabloyla karşı karşıya kaldığımızı görmekteyiz," diyerek, Büyükşehir Belediyesi'nin dünyasının bol afişli ve masalsı olduğunu, bunları her fırsatta anlatarak gerçeklerle yüzleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

 "ANADOLU, AĞLAYAN ANA DOLU"

Şimdiye kadar tamamlanması gereken kent meydanının ne zaman biteceğini soran Kaya, "insanlar yapabildiklerini söylediği ve söylediklerini yaptıkları sürece değerli olurlar. Yoksa Sayın Küçükler'in küçük hayallerindeki büyük afişlere sığdıramadığı kent meydanı bu mu!.. Sayın Küçükler, tarihi dokuya sahip Halk Eğitim Merkezi'ni yıkarken, yerine Kent Meydanı yapacağım, demiştin. Söylediğin tarih geçti, daha yıkamadığın Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü binası duruyor. Kent meydanının durumu da ortada! Madem bu işi beceremeyecektin neden halka yalan söyledin. Kar yağmadan önce bu meydanı bitirmen gerek, aksi halde çıkıp halktan özürdileyeceksin. Burası tarihe beşik olmuş evliyalar şehri, burası Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı şehir, bu şehir asla ve asla Don Kişot'ların şehri olmayacaktır. Milli duygulardan yoksun düşüncelerinizle, tutarsız yönetim şekliniz sayesinde, tarihe beşik olan Anadolu, sizin satılık sziyasetiniz karşısında zaten herbir köşesi ağlayan ana dolu!"

"ADIN AFİŞÇİ AHMET'E ÇIKACAK"

Halkın kandrılmasına izin vermeyeceklerini söyleyen İl Başkanı Zekai Kaya, "Her zaman çalışmalarından bahseden Sayın Küçükler'e sormak istiyorum, görevde bulunduğunuz 8 yılda Erzurum'un çehresini mi değiştirdiniz; kirlenen havası için çözüm mü ürettiniz; yer altı sorunlarına ait projeleriniz mi oldu; tarfiğe çözüm mü buldun; kirlettiğin, pislettiğin şebeke suyunu mu temizledin?.. Aşırı hız yapan hayallerinin gerçeklere çarparak durduğunu görmüyor musun? Artık o kadar çok afiş yaptırıyorsun ki, korkarım adın afişçiye çıkacak!" Dedikten sonra Büyükşehir Belediyesi'nin afişlerine gönderme yaparak şöyle devam etti.

"2010 Şubat ayındaki açıklamanda Kapalı Spor Salonu'nun yıkılıp yerine iş merkezi yapılacağını bildirmiştin, 2012 yılı da bitti ortada birşey yok, hayallerinin biri daha mı bilbordlarda kaldı. Terminal binasının yerine ikiz kuleler yapacaktın, o da mı afişlerinde kaldı. Şimdi de daldan dala konar gibi Gavurboğan'a geçtin, biz de yeni bir yalanına daha şahit olduk," dedikten sonra sözlerine Yunus Emre'nin şu dizelerini ekledi.

Emeksiz zengin olanın/ Kitapsız bilgin olanın/ Sermayesi din olanın/ Rehberi şeytan olurmuş...

Son olarak da, "Ne Mutlu Türk'üm Diyene" diyerek konuşmasını bitirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • veyis 01 Ocak 1970 02:00

    zekai bey kardeşim il başkanlığına yakışıyorsun bir vatandaş olarak senden ricam sayın vekilimiz oktay öztürkten bir haber varmı ne iş yapar nerelerde erzurum için neler yaptı ak partili vekillerimizinde bişe yaptıkları yok maşallah kilo almışlar onları nadirende olsa görebiliyoruz basında lehva dikerken yada toplantı masalarında oturmuş gülerken

  • muhammet 01 Ocak 1970 02:00

    cok guveniyorsa kendine zekai bey belediye başkanlığına adaylık koyar kazanır ahmet beyin yapamadıklarını yapar...

  • ömer 01 Ocak 1970 02:00

    yalakalıkta son nokta ne oldi dedikleri hoşuza getmedi hemi yok doktor demişki he deyin yok bilmem ne bırakın bunlarıda çıkarızı söyleyin hak verek diyekki tamam adamların çıkarı var ahmeti savunir. zekai kayanın bir lafına haksızsın diyin yalan diyim tamam diyecem kulağımi kesecem

  • Muhammed Çakır 01 Ocak 1970 02:00

    bir laf a bakarım laf mı diye birde söyleyene bakarım adam mı diye......

  • Şahin 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum trafiğinin rahatlamasına yönelik yapılan köprülü kavşak çalışmalarında da Başkan Sayın Ahmet Küçükleri için MHP "Köprülü Ahmet Başkan" diyordu. MHP bu kafasına estiği şekilde insanlara lakap takıp duruyor. Eh Doktor dediki MHP ne derse he diyin. Bizde eyvallah diyip MHP nin bu gibi çıkışlarla avunmasına göz yumacağız. İş ve değer üretemeyenler, Vizyonu ve hedefi olmayanlar günü kotarmak için dedikodu, lakap üretip dururlar. MHP iyi ki varsın (!) ...