Erzurum Haber Girişi : 09 Ekim 2012 11:00

Başkan Küçükler: Üzgünüm!..

Başkan Küçükler: Üzgünüm!..
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, belediyede yaşanan olumsuz gelişmeyi değerlendirdi.
Erzurum Ajans-Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, belediyede yaşanan olumsuz gelişmeyi değerlendirdi. Küçükler, "Devletin kuruşunu koruduk, koruyacağız" dedi.

Kamulaştırmada ki yolsuzluk olayının titiz bir çalışma sonunda ortaya çıkarıldığını vurgulayan Başkan Küçükler, ihbar sürecini anlattı. Kendisine gelen bir bilgi ışığında yola çıkıldığını ifade eden Başkan Ahmet Küçükler, soruşturma sürecinin büyük gizlilik içerisinde yapıldığını söyledi. 8 yıllık görev süresi içerisinde öncelikli görevinin beytül mala sahip çıkmak olduğunu anlatan ve yanlış yapanları bertaraf ettiklerinin altını çizen Küçükler, şunları söyledi:

 “İhbarı aldığımızda gerekli birimlerle ortak hareket ederek, soruşturmayı önce kendim yaptım. Bilgilerin doğru olduğuna kanaat getirince de Teftiş kurulumuza gerekli çalışmayı başlatması talimatını verdik. Genel sekreterliğimizin de desteği ile yapılan çalışmada yolsuzluğun boyutunu ve ayaklarını ortaya çıkardık.”

İHBAR SÜRECİ


Başkan Küçükler ihbar süreci konusunda üzücü anların yaşandığının altını çizdi. Küçükler, “Yıllarca birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızın gözaltına alınması ve sorgulanması beni ve belediye personelini oldukça üzdü. Ancak devlet parasına ihanet edeni affetmemiz de mümkün değildi.”  dedi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • TC_etveli 01 Ocak 1970 02:00

    Genel bütçe dışında kalan kamu kurumlarında çok etkin bir iç denetim mekanizmasının olmadığı herkes tarafından biliniyor. Dış denetimi ise Sayıştay kısıtlı denetçileri ile sadece tulumba usulü ile denetim misyonunu yerine getirmeye çalışıyor. Özel idare, belediye ve üniversitelere denetim için gidildiğinde özellikle yapılan ihalelerde ne tür yolsuzlukların çıkacağını tahmin edebiliyorum. Kamuda bu tür olumsuzlukların olmaması dürüst bir yönetim anlayışının kamunun her kademesine yerleştirilmesi için uygun yöntem ve araçların temin edilmesi devlet idarecilerinin birinci ve öncelikli görevi olmalıdır. saygılar iyi çalışmalar.

  • Marlon Brando 01 Ocak 1970 02:00

    bununla birlikte küçüklerin kendi yaptığı yolsuzluklar kapanmış oldu Unutulmasın ki Allah zalime mühlet verir cezası gelincede aman vermez bakalım Ahmet efendinin bombası ne zaman patlayacak...

  • vt 01 Ocak 1970 02:00

    erzurumu yeşillendirin sayın başkan erzurumu güzelleştirin konya gibi bir yapın konya gibi yapamasanızda konyanın %2 si felan yapın emniyet araştırsın suçluları bulsun siz lütfen ama lütfen iş yapın