Bölge Haber Girişi : 08 Mart 2010 10:31

Başkan Küçükler'den 8 Mart mesajı!..

Başkan Küçükler'den 8 Mart mesajı!..
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Küçükler, bir toplumun uygarlık alanında gösterdiği gelişmenin kadınlara ayırdığı yer ile ölçüldüğünü vurguladı.

Erzurum Ajans-Başkan Ahmet Küçükler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle birmesaj yayımladı. Dünya kadınlar Günü'nün, kadın haklarının kazanılması sürecinin hatırlanmasında özel bir gün olduğunu belirten Başkan Küçükler, 8 Mart'ın kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı olarak ta kabul edildiğini hatırlattı.

Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişmenin kadına ayırdığı yer, ona duyduğu saygı, verilen hak ve sorumluluklarla ölçüldüğünü ifade eden Küçükler, "Ülkemizin her kesiminde giderek güçlenen ve sesini duyuran Türk kadını, uygar ve gelişen ülkemizin temel dokusudur. Sorumlulukları eşit olarak paylaşmalı, kadını ve erkeği ile omuz omuza yer almalıyız. Ülkemizin kadına karşı ayrımcılığın ortadan kaldırılması konusunda son yıllarda gösterdiği duyarlılık artmış, bu çerçeve de önemli yapısal ve yasal düzenlemeler yapılmıştır. Avrupa Birliği'ne üyelik sürecini yaşayan ülkemiz, kadın erkek eşitliği ve kadının insan hakları konularında önemli ilerlemeler kaydetmiştir." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.