Bölge Haber Girişi : 01 Haziran 2010 12:31

Başkan Küçükler'den İsrail tepkisi!..

Başkan Küçükler'den İsrail tepkisi!..
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İsrailin yardım gemilerine yönelik saldırısını vahşet olarak değerlendirdi.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İsrail’in yardım gemilerine yönelik saldırısını vahşet olarak değerlendirdi.
İsrail’in kanlı yüzünü bir kez daha korkunç bir şekilde ortaya çıkardığını söyleyen Başkan Küçükler, “Uluslararası toplum İsrail’e karşı kesin tavır almalıdır. Somali’li korsanlara karşı ayağa kalkanlar bu vahşi katliama karşı İsrail’e karşı her türlü uluslararası yaptırımı bugünden başlatmalıdırlar. Akdeniz, tarihinde görmediği kanlı bir insanlık dramı yaşamıştır. İsrail uluslar arası kara sularında böyle bir katliama nasıl cüret edebiliyor, hayret ediyoruz. İsrail bu katliamı bilerek, tasarlayarak gerçekleştirmiştir. Bu katliamın mutlaka bir karşılığı olacaktır. İsrail bu katliamın sonuçlarına katlanacak. Uluslararası kamuoyunun arkasında olduğu bir sivil harekete karşı İsrail’in bu katliamı, çıldırmış bir terör devletinin reflekslerini bir kez daha ortaya koymuştur. Uluslararası kara sularında korsan Devlet olarak yeni yüzünü gösteren İsrail’i lanetliyoruz" dedi.
Küçükler daha sonra şunları kaydetti; “Amaçları sadece Gazze'de açlık çeken insanlara insani yardım olan yardım gemisinde bulunan birçok ülkeden yardım kuruluşu gönüllülerini kurşun yağmuruna tutarak dünya kamuoyuna adeta baş kaldırmıştır. İsrail'in uluslararası sulardaki bir barış gemisine saldırması İsrail'in gerçek yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. İsrail'in son çılgınlığı insanlık tarihinde kap kara bir leke olarak yerini almıştır. Ancak, bu vahşet kesinlikle karşılıksız kalmamalıdır. Dünyaya karşı olan bu başkaldırı devlet olma bilincinden uzak, sorumsuzluk, keşmekeşlik ve korsanlıktır. Kaldı ki böyle bir katliam İsrail'in orantısız güç kullandığını kaydeden Küçükler, açıklamasında İsrail, orantısız ve ölçüsüz güç kullanarak, silahsız insanların üzerine silahlı kuvvetlerini göndererek gerçek yüzünü bütün dünyaya göstermiştir. Kendi kara sularında olmayan, insani yardım taşıyan bir gemiye müdahale etme cüretini gösteren İsrail'e uluslar arası kuruluşların müdahale etmesini . Devlet eliyle terör estiren bu topluluğun uluslar arası hukuk çerçevesinde cezalandırılması, olası eylemlerine karşı caydırıcı güç kullanılması kaçınılmazdır. Gemiye müdahale edenleri, müdahale emri verenleri ve buna destek olanları nefret ve şiddetle kınıyoruz."
İskenderun'da meydan gelen terör saldırısına da değinen Başkan Küçükler, “İskenderun'da askeri birliğimize saldırarak 7 Mehmetçiğimizi şehit eden terör örgütünü kınıyor, hain saldırıda yaşamını kaybeden şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Nereden gelirse gelsin terörün her türlüsüne karşı olduğumuzu belirtiyor ve milletimize başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.