Erzurum Haber Girişi : 15 Haziran 2014 21:53

Başkan Sekmen, canlı yayında açıkladı...

Başkan Sekmen, canlı yayında açıkladı...
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kardelen TV'de katıldığı 'Gündem Özel' programında Başyazarımız Mehmet Şener'in konuğu oldu.
Erzurumajans-Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kardelen TV'de katıldığı 'Gündem Özel' programında Başyazarımız Mehmet Şener'in konuğu oldu.

Altyapı çalışmalarından, kentsel dönüşüme kadar önemli projelere imza atacaklarını belirten Sekmen, yapılacak her çalışma öncesinde vatandaşla istişare edeceklerinin de altını çizdi.

Kardelen TV'de yayınlanan 'Gündem Özel'programında Başyazarımız Mehmet Şener'in konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen 2.5 aylık çalışmalarını değerlendirdi. Seçimin hemen ardından kenti gezerek sorunları yerinde tespit ettiklerini belirten Sekmen, seçim öncesi vaadettikleri projeleri de tek tek hayata geçirmeye başladıklarını söyledi. Kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin de bu konuda kendilerine önemli destekler sağladığını ifade eden Sekmen, altyapı sorunlarının da biran önce giderileceğini söyledi. Her yağmur yağdığında kentte önemli sorunların ortaya çıktığını belirten Sekmen, "Öncelikle yağmur kanallarını yapacağız. Geçtiğimiz hafta 10 dakika yağan yağmurda şehrin halini gördük. Bununla ilgili tedbirlerimizi hemen alacağız. Çalışmalara başladık"dedi.

TANITIM OLMAZSA OLMAZ

Önceliklerinden birinin de kentin tanıtımı olduğunu belirten Sekmen, "Bizim hayalimiz Erzurum'u yılın 12 ayında canlı tutmak. Bunun için kayakyolunda kamp irtifa merkezini yaptık. Haziran ayının başında açılışını yapacağız. Buraya önemli takımları davet ettik. Bu yıl 20-25 takımı ağırlamak istiyoruz. Bizim için bu yıl bir deneme olacak. İnşallah hem Türkiye'den hem de dünyadan önemli takımları Erzurum'da ağırlayacağız"diye konuştu.

ŞEHİR AYDINLANACAK

Karanlık olan kenti aydınlatmak için de çalışmalara başladıklarını söyleyen Sekmen, "Denemek için LED ışıklar getirdik. Recep Tayyip Erdoğan parkında deniyoruz. Kentin merkezi yerlerine de bunlardan taktıracağız. İnşallah Erzurum aydınlık bir şehir olacak" şeklinde konuştu.

450 MİLYON TL BORÇ VAR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, görevi devraldığı eski başkan Ahmet Küçükler'in devir-teslim töreni sırasında 'borçsuz belediye bırakıyorum' sözlerini tekzip etti. Başkan Sekmen, "Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ'nin 450 milyon TL borcu var. ESKİ 400 milyon TL'yi bulan borcu yüzünden yatırım yapamaz hale gelmiş"dedi.

"Başkan Sekmen, belediyenin borcu 50 milyon TL civarında. Belediyeyi devraldığımızda ise kasasında 5 milyon TL parası vardı. ESKİ'ye gelince ESKİ'nin de borcu 400 milyon TL. ilan ediyorum kurumun yatırım yapacak hali yok"

KONGRE MERKEZİNİ TBMM BAŞKANIMIZLA AÇACAĞIZ"

Sekmen ayrıca kongre merkezinin restorasyonunu 23 Temmuz'a yetiştireceklerini de ifaderek açılışını TBMM Başkanı Cemil çiçek'le birlikte yapacaklarını söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.