Erzurum Haber Girişi : 09 Haziran 2014 00:37

Başkan Sekmen, raylı sistem için harekete geçti...

Başkan Sekmen, raylı sistem için harekete geçti...
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen düğmeye bastı.
Erzurumajans-Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen düğmeye bastı.

Şehrin büyüyüp gelişmesiyle birlikte kent merkezinin göbeğinde kalan  tren yolu kuzey çevre yoluna paralel olacak şekilde şehir dışına taşınıyor. Mevcut demiryolu hattı ise tadilattan geçirilip hafif raylı sistem olarak şehir içi ulaşımda kullanılacak.

HAFİF Raylı Sistem Projesi'ni üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran Başkan Sekmen, geçtiğimiz hafta  TCDD İl Müdürlüğü'nü ziyaret ederektrenle hafif raylı sistem güzergahında tur atıp incelemelerde bulundu. Başkan sekmen, bu incelemelerin ardından twitter hesabıhdan hafif raylı sistemin müjdesini verdi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 'Hafif Raylı Sistem Projesi'ni hayata geçiriyor. Geçtiğimiz hafta  TCDD İl Müdürlüğü'nü ziyaret eden Başkan Sekmen, trenle hafif raylı sistem güzergahında  tur atıp incelemelerde bulundu.  Bu gezi ve incelemelerin ardından  Erzurumlular'a twitter adresinden hafif raylı sistemin müjdesini verdi.

MEVCUT TREN YOLU HAFİF RAYLI SİSTEM OLACAK

Mevcut Erzurum-Kars Demiryolu,  kent merkezinde kaldı. Bugüne kadar hemzemin geçitlerde çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kazanında meydana gelmesi tren yolunun şehir dışına taşınmasını gündeme getirdi. 30 Mart seçimleri öncesinde bu proje üzerinde çalışan Başkan Sekmen ise hem tren yolunun şehir dışına taşınmasını hem de kentin acilen bir hafif raylı sisteme ihtiyacı olduğunu her fırsatta dile getirmişti. Proje kapsamında Erzurum-Kars Demiryolu,  şehir merkezinden çıkarılarak  kuzey çevre yoluna paralel hale getirilecek.  Şehir  merkezinde   kalan mevcut raylar ise tadilattan geçirilip hafif raylı sistem olarak şehir içi toplu ulaşımda kullanılacak.

VALİ ALTIPARMAK'TA ZİYARET ETTİ...

B
üyükşehir Belediye Başkanı Mehmet sekmen'in   ardından Vali  Ahmet Altıparmak'ta Gar Müdürlüğü'nde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yenilenen bekleme salonları, müze ve gar sahasını gezdiren TCDD  İşletme Müdürü  Yunus Yeşilyurt, tarihi garla ilgili bilgiler verdi. Yeşilyurt, Vali ve Başkanın ziyaretlerinden dolayı memnun olduklarını söyleyerek, "Tarihi Tren garımızda yolcu bekleme salonları, Tren müzesi ve Tren hareket noktalarını Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile birlikte gezdik. Yaptığımız çalışmalar hakkında bilgiler verdik"dedi. Eksi25haber/Levent Akpınar 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.