Erzurum Haber Girişi : 31 Aralık 2016 19:30

Başkanlardan yeni yıl mesajı

Başkanlardan yeni yıl mesajı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İlçe Belediye Başkanları Orhan Bulutlar, Muhammed Cevdet Orhan, ve Erzurum Ticaret Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Yücelik yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı.
Erzurumjans-Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Mekke'nin fethi ve yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Sekmen, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Yeryüzünün kalbi ve tevhidin timsâli kutsal mâbedimiz Kâbe'mizle şereflendirilen en mukaddes İslam şehri Mekke'nin fethinin 1386'ncı yıldönümünü idrak ediyoruz. Mekke'nin fethi, İslam Tarihi'nin bir dönüm noktasıdır. Miladi 630 yılında gerçekleşen bu fetih, Peygamber Efendimizin şanlı zaferiyle taçlanmıştır. Hatırlanacağı gibi Fahr-i Kâinat, Sultânı Enbiyâ, iki cihanın güneşi Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.), İslam ordusuyla hicretin sekizinci yılında Fetih Suresi'ni okuyarak Mekke'ye girdi. Sevgili Peygamberimiz, İsra Suresi'ni 81. ayetini okuyarak o muhteşem iman gücüyle Kâbe'de bulunan putları birer birer devirdi. Daha sonra da beraberindeki Müslümanlarla Kâbe'yi tavaf etti. Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed (S.A.V.), engin merhameti ve bağışlayıcılığıyla burada da gönülleri fethetti. Mekke'nin fethi bize küfrün geçici, imanın kalıcı, küfrün arızi, imanın daimi olduğunu gösterdi. Fetih sonrası Mekke kapıları Müslümanlara açıldı, tevhit bayrağı Kâbe-i Muazzama'da İslam'ın nuruyla dalgalandı. Asırlar önce İslam davası için gerçekleşen bu fetih, tarihi şan ve şereflerle dolu ecdadımıza her zaman örnek teşkil etti. İşte bu fetih ruhunu biz 15 Temmuz'da da gördük. Tank, tüfek ve bombaların sesine, fethi müjdeleyen tekbir sesleriyle karşılık veren şehitlerimizi asla unutmadık ve unutmayacağız da"

"Tevhid ve İslam şuuru"

Başkan Sekmen, mesajında güzel ahlakın önemine vurgu yaptı. Fahri Kâinat Efendimizin insanoğluna örnek teşkil eden ahlakıyla Müslüman çocukların yetiştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Günümüz toplumu, post modern bir kültür emperyalizmi tehlikesi altındadır. Toplumun sosyal katmanlarına nüfuz eden bu tehlike, Müslüman milletlerin geleceklerini kuşatarak imanlı yeni nesillerin yetişmesine engel olmaktadır. Tüketim endüstrisi; çocuklarımız ve ailelerimizi kimi zaman tanımlanamayan bir uyuşukluk ve tembelliğe yönlendirerek, onları İslam şuurundan uzaklaştırmaktadır. İslam coğrafyasının umudu olan Yeni Türkiye'nin neslinin, tıpkı asımın nesli gibi imanlı ve irfanlı gençlerden oluşması gerekir. Tevhidsiz bir toplum düşünülemez. Bu nedenle çocuklarımızı İslam şuuru ve Peygamberimiz Seyyid-i Kâinat Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) sevgisi ve onun muhteşem ahlakıyla yetiştirmeliyiz."

Başkan Mehmet Sekmen, Mekke ile aynı meridyen üzerinde bulunan, İslam'ın bayraktar şehri Erzurum'a hizmet etmenin onur ve gururunu yaşadığını ifade etti. Başkan Sekmen, "Alvarlı Muhammed Lütfi Efe Hazretlerinin beyitlerinde de ifade ettiği gibi Erzurum; İslam'ın kilidi olan mübarek bir vilayettir. Birçok evliyaullah, İslam âlimi ve büyük şahsiyetleri yetiştiren, Mekke ile aynı meridyende bulunan bu güzel İslam diyarına hizmet etmek bizim için şereflerin en güzeli, onurların en büyüğüdür" dedi. "Anadolu'nun zirve kentinde Erzurumluların duası ve desteğiyle İnşallah bu mübarek İslam beldesini hak ettiği konuma ulaştıracağız" diyen Başkan Sekmen, yeni yıl mesajında şöyle dedi: "2017 yılı ülkemiz ve şehirimize bolluk ve bereket getirsin. İslam'ın umudu olan Yeni Türkiye'nin yükselen değeri Erzurum'da başlattığımız kalkınma seferberliği inşallah 2017 yılında da artarak devam edecek.

Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın özel ilgisine mazhar olan İslam'ın bayraktar şehri Erzurum'da 2017 yılı yatırımlarımızın açılışlarının gerçekleştiği bir sene olacak. Erzurum'un gelişim ve değişimi için planlanan devasa yatırımlar ve projelerimizi 2017'de vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız. Yeni yılın, ülkemiz ile milli irade ve milli gücün bayrak şehri Erzurum'a hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyor, vatandaşlarımıza mutluluk ve esenlikler diliyorum."

Başkan Bulutlar: "İhanet dolu bir yılı daha geride bıraktık"

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Bulutlar, 2016 yılının ihanetle dolu bir yılı daha geride bıraktıklarını ve yeni yılın ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını dileyerek, yeni yılda birlik ve beraberlik anlayışının daha da pekişmesini temenni etti. 

Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, mesajında "Değerli hemşerilerim, 2016 yılı ihanetlerle dolu ve hani bir o kadarda üzücü olayları, anıları ve sevinçleriyle bir yılı daha geride bırakıyor, yeni bir yıla giriyoruz. Önümüzdeki yıl bize yeni umutlar vadediyor. Şüphesiz, geleceğimizin ümit ettiğimiz gibi olması için, hepimizin üzerine önemli sorumluluklar düşüyor. Bizlerin, aynı ilçede aynı şehir de aynı ülkede yaşayan insanlar olarak, en önemli sorumluluğumuzun "birbirimize karşı hoşgörülü, samimi, yardımsever, biri birine daha çok kenetlenmiş bir millet olarak güçlü durmak zorunda olduğumuzu" düşünüyorum. Başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere, sivil toplum kuruluşları ve toplumun tüm kesimleriyle birlikte, el ele vererek beraber yaşamak, çalışmak ve daha çok üretmek bizi aydınlık geleceğe taşıyacaktır. 2017 yılının sizler için mutlu, sağlıklı, huzurlu, başarılı ve kardeşlik içinde geçmesini temenni ediyor, bütün Milletimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Başkan Orhan'dan yeni yıl mesajı

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, 2017 yılının başta ülkemiz olmak üzere, tüm Dünyada ve İslam coğrafyasında, sağlık, mutluluk, huzur ve kardeşlik duygularının pekiştiği, barışın egemen olduğu bir yıl olması temennisinde bulundu. Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Orhan, "2016 yılına veda ederken, hep birlikte yeni umutlara, yeni heyecanlara yelken açıyoruz." dedi. 

Başkan Orhan mesajında, 2016 yılının maalesef acılarla, hüzünlerle ve ihanetlerle anılacak bir yıl olacağının altını çizerek şu ifadelere yer verdi: "Ülkemiz 2016 yılında derin acılar, tarihinde görmediği alçaklık ve hainlikleri gördü. Bir yandan kahraman güvenlik güçlerimiz ülkemizin güneydoğusunda hain terör örgütüyle mücadele ederken, diğer yandan da çevremizi saran ateş çemberinde İslam coğrafyasının umut ve ümidi olarak mazlumların hayır duasını aldık. Geride bıraktığımız yılda, içte ve dışta hain odaklarla ve onların alçak işbirlikçileriyle, vatan haini FETÖ ve onun postallı satılmışlarıyla mücadele ettik. 15 Temmuz darbe gecesi başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın feraseti ve dik duruşu, aziz milletimizin milli birlik ve beraberliğiyle demokrasi ve milli iradeye ket vurmaya çalışan esfele safilinlerin başını çelikten örülü yumruğumuzla ezdik. Bu cennet vatanı bölmek, parçalamak ve yok etmek için her türlü yolu mubah sayan hainlerin bu milletin kendi silahlarını, kendi tanklarını ve kendi uçaklarını yine milletin üzerine çevirmesi, halkımızın üzerine açtıkları bombardımanı ve darbe girişimi karşısında ülke çapında var olan milli ruhu asla unutmadık unutmayacağız da Çok şükür Başkomutanımızın "Tek Vatan, Tek Bayrak, Tek Millet ve Tek Devlet" şiarını prensip edinen milletimizin dirayeti, dik duruşu ve cesur mücadelesiyle bu alçak planı Cenab-ı Hakk'ın takdiriyle yok ettik. 2017 yılında da vatan, millet ve bayrak sevgisi, milli birlik ve beraberliğimizle, 80 milyon insanımızla vatanımızın bölünmez bütünlüğü idealinde yine kenetlenerek, yaşlısı, genci, çocuğu, kadını, erkeği, askeri, polisi, memuru, işvereni, işçisi, öğretmeni, öğrencisi, her sınıf ve her zümreden insanımızla güzel yarınlara ulaşmamızı Rabbimden diliyorum. Gerek memleket, gerekse dünya gündemini derinden sarsan acıların yaşandığı 2016 yılında, bu acıları millet olmanın verdiği güçle, birlik ve beraberlik içinde, bu acı ve elemler karşısında kardeşlik hukuku içinde kenetlenerek aştık. İnşallah aynı birlik ve beraberlikle, aynı şekilde kenetlenerek, yeni yılı yeni umutlarla karşılayacak, millet olmanın bilinci içinde, yeni umutlar yeşertecek, yeni heyecanlar büyüteceğiz ve inşallah bizim umudumuz, yine İslam Âleminin umudu olacak. Evvela evlerimizde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimizle yeşerteceğimiz bu umut, evlerimizden mahallemize, ilçemize ve ülkemiz üzerinden tüm İslam coğrafyasına yayılacağına inanıyorum. Yine malumunuz üzere yeni yılın ilk gününün Müslüman alemi için farklı bir ehemmiyeti bulunmaktadır. Bugün, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz'in dünyaya teşrif buyurdukları, çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdiği şehrin, Mekke'nin Fethi'nin yıldönümüdür. Bu duygu ve düşünceler ile her zaman Hakk'ın ve haklının yanında kenetlenen kıymetli Aziziyeli hemşrehrilerimin her birinin yeni yılını kutluyor, ailenizle, sevdiklerinizle, huzurlu, barış, sıhhat ve afiyet içinde bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum."

Başkan Yücelik'ten yeni yıl mesajı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik yeni yıl mesajı yayımladı. 

2016 yılının iyisiyle kötüsüyle geride kaldığını ifade eden, "Başkan Yücelik mesajında şu ifadelere yer verdi; "2016 yılı acılarımızla, hüzünlerimizle, sevinçlerimizle geride kaldı. 2016'da, terörün ve ihanet çetelerinin canlarımıza kıydığı kötü günler yaşadık. Allah, vatan uğruna canını feda eden bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Yaşanan kötü günlerde milletçe dik duruşumuzu, mücadele azmimizi ve gelecekle ilgili umutlarımızı hiç yitirmedik. Milletimizin ve devletimizin bütün sıkıntıların üstesinden gelecek güce bir sahip olduğunu gördük. Dünya görüşü, siyasi görüşü ne olursa olsun milletimiz, umutlarını karartmaya çalışanlara karşı bir ve beraber olup, yan yana omuz omuza mücadele verdi. Türk Milleti, istikbaline kasteden her türlü karanlık oyunu yok edecek kadar büyük ve güçlüdür."

Mesajında, yeni yılda ekonomide, yapılacak reformlarla birlikte ülkenin daha güzel günlere ulaşacağını umut ettiklerini vurgulayan Yücelik, "İş dünyası olarak bizler ülkemizin yarınlarına ümitle bakıyoruz. İnşallah ülkemizdeki istikrar ortamını bozmak isteyenlerin hevesleri kursağında kalacak ve Türkiye yeniden hızlı büyüyen ve gelişen ülkelerin önünde yer alacaktır. Bu vesileyle, Allah'tan, 2017 yılının yaşamımıza daha fazla umut, sevinç, mutluluk ve iş dünyamıza bereket, ülkemize ve coğrafyamıza huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum. Güzel yıllar, mutlu yarınlar hep milletimizle olsun. Ülkemin her ferdinin yeni yılını tebrik eder, sağlık huzur ve mutluluk dilerim"
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.