Bölge Haber Girişi : 30 Aralık 2009 01:10

Başkanların sponsorluk kavgası!..

Başkanların sponsorluk kavgası!..
Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen,sponsor oldukları FOX TV'den yayınlanan kick boks müsabakasında afişlerinin, ana sponsor olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından söktürüldüğünü söyledi.

Erzurum Ajans-Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, sponsor oldukları FOX TV'den yayınlanan kick boks müsabakasında afişlerinin ana sponsor olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından söktürüldüğünü ileri sürdü.

 

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yapan MHP'li Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, televizyon kanalıyla, belediyenin isminin yazılı olduğu pankartın ringin bir direğine asılacağı yönünde anlaşma yaptıklarını ancak Büyükşehir Belediyesi'nin asılan pankartları söktürdüğünü söyledi.

 

İşleyen, "Kanaldan gelen talep üzerine Narman Belediyesi olarak 62 ülkede yayınlanan bu organizede turizme katkı olsun diye Peri Bacaları'nın reklamını yapmak istedik. Anlaşmamızda 'Narman Belediyesi' yazısının boks ringinin bir direğine asılarak reklamı yapılacaktı. Ayrıca dünya şampiyonluğu için yarışan sporculardan birine de ödülünü verecektik. Salona girdiğimde 'Narman Belediyesi' yazılı pankart asılıydı ancak canlı yayın başlamak üzereyken bu pankartın birileri tarafından alınmak istendiğini gördüm. Protokolde olduğum için olaya müdahale etmedim. Daha sonra bu pankart sökülerek atıldı. Yetkililere nedenini sorduğumda bana 'Büyükşehir Belediye Başkanı'nın talimatıyla yapıldığını söylediler. Ben de kendilerine bu anlaşmayı Büyükşehir Belediyesi ile değil televizyon kanalı ile yaptığımı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ana sponsor olabileceğini ama ara sponsorların afişini indirmeye yetkisi olmadığını ifade ettim. Onlar da 'Eğer Narman Belediyesi'nin pankartı inmezse taahhüt ettiğimiz sponsorluk gereklerini yerine getirmeyeceğiz' denildi. Zaten maddi sıkıntı yaşandı. Bizde endişe ettik.' dediler." ifadesini kullandı.

 

Gururunun kırıldığını ifade eden İşleyen, muhalefet partisinden olduğu için bunları yaşadığını kaydetti.  Birçok kamu kuruluşunda muhalefet partili olması nedeniyle olumsuz uygulamaların olduğunu ileri süren İşleyen, "Bunun bir örneği de müsabakaların yapıldığı akşam yaşanmıştır. Önümüzde 2011 gibi uluslar ası bir organize yapılacak. Bunu kim yapacak? Bu düşüncede olan insanlar yumurta içinde civciv gibidir. Onlar zannederler ki bizim dünyamız bu yumurtanın içi. Halbuki gaganızı vurup dışarı çıksanız güneşi, havayı, çiçeği göreceksiniz. Bu kadar dar çerçevede düşünen, dar ufukta düşünen zihniyetleri bu önemli organizelerden arındırıp Erzurum'un başta Valilik, üniversite, sivil toplum örgütleri, basın ve tüm ilçeleriyle birlikte bir görevlendirme yapılarak bu organizeden yüz akıyla çıkılması lazımdır." diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.