Siyaset Haber Girişi : 25 Mart 2024 23:46

Bastem: Belediyenin parasını seçim kampanyasında harcıyorlar

Bastem: Belediyenin parasını seçim kampanyasında harcıyorlar
Erzurum'un Horasan ilçesinde Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Abdulhatem Bastem, AK Parti adayı Recep Karataş hakkında suç duyurusunda bulundu. İşte detaylar.
Bastem: Belediyenin parasını seçim kampanyasında harcıyorlar

BELEDİYE KAYNAKLARININ KULLANILDIĞINI İDDİA ETTİ

 

Yaklaşan seçimlerle birlikte zaman zaman tansiyonun yükseldiği ilçelerden biri olan Horasan’da, AK Parti adayı Recep Karataş’ın seçmenlere oy verme karşılığında market kartı ve nakit para dağıttığı iddiası adliyeye taşındı.

 

Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Abdulhatem Bastem, “Horasan Belediyesinin kaynaklarını kullanıyor” diyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

BASTEM: BELGELERİ SAVCILIĞA VERDİK

 

Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Bastem, “Seçim çalışmaları sırasında gördük ki, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin belediye başkan adayı Recep Karataş ve parti teşkilatları, Horasanlı seçmenlere oy verme karşılığında market kartı ve nakit para dağıtıyorlar. Finansman olarak da, Horasan Belediyesi’nin kaynaklarını kullanıyorlar. Hem seçim kanuna muhalefet hem de belediye hizmetleri için gelen paranın zimmetlerine geçirilmesi suretiyle zimmet suçunu işlediklerinden, bu hususta Horasan Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurunda bulunduk. Horasan Belediyesi’ne ait yaklaşık 10 milyonluk kaynağın Recep Karataş’ın seçim kampanyasına aktarıldığına dair tüm bilgi ve belgeleri savcılığa teslim ettik” diye konuştu.

 

“KAOS ORTAMI OLUŞTURMA ÇALIŞIYORLAR”

 

Adaletin tecelli edeceğine inandıklarını kaydeden Bastem, şöyle dedi:

 

“Bu durumun tüm çıplaklığı ile ortaya çıkartılacağına, bu suçu işleyen ve ortak olan herkesin adalet önünde hesap vereceğine inancımız tamdır. Bizim amacımız Horasan halkına gelen yardımları kesmek değil, aksine bu halkın hizmeti için gelen paraların, bir siyasi partinin belediye başkanının seçim kampanyası için kullanılmasıdır. Bizi çekmeye çalıştıkları karanlıkta kendileri boğulacaktırlar. Oluşturmaya çalıştıkları kaos ortamından faydalanarak kendi pisliklerini örtme çalışmaları beyhudedir. Hem Türk adaleti hem de 31 Martta Horasan halkı gereken cevabı bunlara gereken cevabı verecektir.” HABER MERKEZİ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.