Erzurum Haber Girişi : 06 Ağustos 2013 14:40

Bayram öncesi sahte para uyarısı

Bayram öncesi sahte para uyarısı
Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşları alışveriş telaşı sararken, yetkililerden bayram alışverişine çıkacak vatandaşlara 'sahte para kullananlar genellikle bonkör davranıyor, dikkatli olun.' uyarısında bulunuldu.
Erzurumajans-Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi vatandaşları alışveriş telaşı sararken, yetkililerden bayram alışverişine çıkacak vatandaşlara 'sahte para kullananlar genellikle bonkör davranıyor, dikkatli olun.' uyarısında bulunuldu.

Hem alışveriş yapan vatandaşların hem de esnafların daha duyarlı olmasını tavsiye eden yetkililer, sahte paraları piyasaya sürenlerin genellikle 'bonkör' tavır sergilediklerine dikkat çekiyor. Para alan kişilerin aldıkları paraların kalitesini kontrol etmelerini tavsiye eden yetkililer şu uyarılarda bulundu: "Kullanımdaki paralar kadar yıpranmamış olduğu için yeni olan parayı vatandaşlarımız dikkatle incelesin. Vatandaşlarımızın kalpazanların tuzağına düşerek kanun karşısında suçlu durumuna düşmemeleri için, banknotları tanımaları ve aldıkları paraların hakiki olup olmadığı konusunda dikkatli davranmaları gerekmektedir. Dünyada sahteciliğe karşı korunmak için paralar son derece gelişmiş emniyet unsurlarıyla basılmaktadır. Gerçek banknotlar dizayn, renk ve baskı yönünden çok net ve düzgün görünür. Dikkatle bakıldığında kolayca algılanabilecek bu net ve temiz görünüm yanında, elle kontrolle sahte ve gerçek banknotları birbirinden ayırmak mümkündür."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.