Bölge Haber Girişi : 15 Mart 2010 14:28

Bayram yapacak halimiz mi var!..

Bayram yapacak halimiz mi var!..
Sendika binasında açıklama yapan Soylu, "14 Mart adı Tıp Bayramı ama ne yazık ki ülkemizde sağlık çalışanlarının bayram yapacak hali yoktur" dedi.

Erzurum Ajans-Türk Sağlık Sen Erzurum Şube Başkanı Atilla Soylu, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarının bu bayramı sıkıntılı yaşadıklarını belirtti.Sendika binasında açıklama yapan Soylu, “14 Mart adı Tıp Bayramı ama ne yazık ki ülkemizde sağlık çalışanlarının bayram yapacak hali yoktur” dedi.
Sağlık Bakanlığında görev yapan 80 bin sözleşmelinin mağdur olduğunu ifade eden Soylu, “Sağlık çalışanları eşlerinden ayrı, ailelerinden uzak ve terfiden, giyim yardımına kadar birçok haktan mahrum olarak çalışmaktadırlar. Radyoloji çalışanlarının günlük çalışma süreleri tüm itirazlarımıza rağmen 5 saatten 7 saate çıkarılarak sağlıkları riske atılmıştır. Tam gün yasası ile döner sermayedeki adaletsizlikler artmış, çalışanlar arasındaki iş barışı iyice bozulmuştur. Ambulans kazaları, hasta yakınlarının şiddeti gibi olaylarda son bir yılda adeta patlama yaşanmış sağlık çalışanları yaşamlarını riske atarak hizmet yürütür hale gelmiştir. Haksız ve hukuksuz atamalar, keyfi olarak görevden almalarla çalışanlar hukuksuzluklara maruz bırakılmaktadırlar” diye konuştu.
Tüm yaşananlar ortadayken sağlık çalışanlarının 14 Mart’ta Tıp Bayramı kutlamasının mümkün olmadığını belirten Soylu, “Çalışma şartları, mali ve özlük haklarında gerekli düzenlemeler yapılmadan sağlıkta bir bayram kutlamasından bahsedilemez. Bayram ancak sorunlar çözüldüğünde, mağduriyetler giderildiğinde olur. Türk Sağlık Sen olarak sağlık çalışanlarının gerçek Tıp Bayramı yaşayacağı günleri bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.