Ekonomi Haber Girişi : 19 Eylül 2015 13:00

Bayramda çalışan vergi ödeyecek

Bayramda çalışan vergi ödeyecek
9 günlük Bayram tatili süresince çalışanların maaşından vergi kesilecek.
Erzurumajans-Önümüz Kurban Bayramı. Kamu çalışanları toplamda 9 gün tatil yapacak. Ama özel sektör için durum farklı. Bayramdan önceki günler için izin verip vermemek patronun elinde.

Sözcü gazetesinin haberine göre bayram tatilinde yani arife günü saat 13:00'ten bayramın bitimine kadar çalıştırılma için ise bu kez işçinin izni gerekiyor. Ancak iş sözleşmesi ile ulusal bayram ve genel tatillerde çalışılacağı kararlaştırılmamış olmalı.

ÇİFT YEVMİYE VAR

Bayramda çalışmayan işçinin ücretinde bir eksilme yapılamaz. Bununla birlikte, tatil yapmayarak çalışanlara ayrıca çalışılan her gün için bir günlük ücret daha ek olarak ödenmesi gerekiyor.

BAYRAM MESAİSİNİN VERGİSİ

İşin bir de vergi boyutu var. İşçiye bayram çalışması karşılığında ödenen tutar da diğer ücretler gibi gelir vergisi ve damga vergisine tâbi. Yani bu vergilerin matrahına dahil. Kıdem tazminatı açısından ise bayram mesaisi fazla çalışma ücreti niteliğinde. Devamlılık arz ediyor yani her bayramda çalışılıyorsa kıdem tazminatına dahil ediliyor. (Sözcü)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.