Spor Haber Girişi : 11 Ağustos 2016 16:33

B.B. Erzurumspor Başkanı Demirhan yine neyin peşinde?

B.B. Erzurumspor Başkanı Demirhan yine neyin peşinde?
B.B. Erzurumspor Başkan Ali Demirhan'ın Kazım Karabekir Stadyumu'nun ismini değiştirdiklerini açıklaması eleştiri konusu oldu. Demirhan'ın, yetkilerinin dışındaki bir konuyla ilgili yaptığı o açıklamaları Gazeteci Naci Ergen kaleme aldı.
Erzurumajans-Göreve geldiği günden itibaren sportif başarılarından çok ilginç ugulamaları ve girişimleri ile dikkat çeken Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Demirhan'ın son açıklamaları yine eleştiri konusu oldu. Başkan Demirhan'ın Kazım Karabekir Stadyumu Maraton Bölümü'nün ismini değiştirdiklerini açıklaması 'yine şov, güzel şov' olarak değerlendiriliyor. Demirhan'ın, yetkilerinin dışındaki bir konuyla ilgili yaptığı  o açıklamalar ve aldığı kararı Gazeteci Naci Ergen kaleme aldı. İşte  o yazı...

DÜŞÜNCE GÜZEL AMA...

Dün haber sitelerine konan bir haber dikkat çekti. Haberde Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanı Ali Demirhan açıklamalarda bulunmuş ve 15 temmuz gecesi yaşanan hain darbe kalkışması ile şehit olan Niğdeli Kahraman Şehit Ömer Halisdemir'in isminin 23 Bin 700 seyirci kapasiteli Erzurum Kazım Karabekir Stadı'nın maraton bölümüne verildiğini açıklamış. Düşünce güzel. İfadeler güzel. Ancak! Sayın Başkan bu kararı alırken ne kimseye sormuş ne de müracaat etmiş. Galiba Kazım Karabekir stadı Ali Demirhan'ın?... 

Şimdi önce Başkanın açıklamasına gelelim. Sayın Demirhan açıklamasının bir bölümünde, '15 Temmuz gecesi yaşanan haince darbe girişimi sonrasında, "Kahraman askerimiz  FETÖ/PDY'ci teröristler tarafından şehit edilmişti. Kahraman Şehit Ömer Halisdemir sayesinde hayati öneme sahip ÖKK, devletimizin idaresinde kalmış ve darbecilerin büyük oranda direnişi kırılarak olayın seyri değiştirilmişti. Bu Nedenle Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir'in ismini unutmayacağız, unutturmayacağız. Erzurumlu hemşehrimiz Kahraman Paşamız Zeki Aksakallı'nın da ismi unutulmayarak yaşatacağız. 23 Bin 700 seyirci kapasiteli Tarihi Kazım Karabekir Stadı'nın Maraton Bölümüne Şehit Ömer Halisdemir'in ismini verdik."

Evet Başkanın ifadeleri böyle. Dedim ya düşünce güzel. Fakat uygulamada yani resmiyette hiç birşey yapılmamış. Galiba Başkan stadıda satın almış ki kendi kendine karar alabilme yetkisine sahip. Haberin yayınlanmasının ardından konu güzel olunca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat beyi aradım. Sordum "böyle bir şey var mı" diye. Sayın müdür ise "bize intikal eden bir şey yok. Kaldı ki Kazım Karabekir Stadı genel müdürlüğümüz bünyesinde. Bir tribüne isim verilecekse genel müdürlüğümüz bu kararı verebilir. Şuan için bize gelen bir talep veya yazı yok" dedi. 

Aldığım bu cevap karşısında şaşırdım. Üstüne üstlük bu kararı alan sayın Demirhan'ın mesleği de avukat. Sayın Ali Demirhan'ın şehitler üzerinden şov mu yapıyor diye düşünmedim değil! Böyle bir açıklama veya böyle bir düşünce vardıysa eğer, önce Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğünden izin alınması gerekmiyor muydu?. Kimsenin haberi olmadan Sayın Demirhan gündem oluşturmak için hemen kolları sıvamış ve kendi malıymış gibi stadın maraton tribününe şehit isminin verildiğini açıklamış. Üstüne üstlük görüştüğüm bazı yöneticilerin bile konudan haberi yok. Sayın Demirhan hassasiyetinize saygılıyız ama bir işi yaparken önce prosedürü bilmeniz lazım. Kafanıza göre devletin tesislerine isim verip sonra da şov yapamazsınız. Eğer prosedürleri takmıyorsanız oda ayrı bir şey.

Ancak unutulmamalıdır ki resmi kurumlarda kanunlara ve kurallara riayet edilir. Siz de bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız ve de önemli bir kulübün Başkanıysanız. Kurallara ve kanunlara riayet etmek zorundasınız. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • cey cey 01 Ocak 1970 02:00

    tam bir bomba ali demirhan bal liginin üstünde oynayıp kamyonular lokantacılar kasabalılar grubundan şampiyon olan çok abartılan hatta sahada oynayan başkan :)) baytar ve nobre 6-7 hafta kaçarlar unutmayın sonra demirhan çıkar oynar.

  • M.K 01 Ocak 1970 02:00

    NİYE ZORUNUZA GİDİYOR YOKSA SİZDE PARALELCİ OLMALISINIZ Kİ KAHRAMAN ŞEHİTİMİZİN İSMİNDEN RAHATSIZLIK DUYUYORSUNUZ

  • yorum 01 Ocak 1970 02:00

    ne o baskanı elestırmedım diyemi yorumum yayınlanmadı

  • Dadaslar 01 Ocak 1970 02:00

    Ali demirhan in bisiden anladığı yok parası varda şükür takimi şampiyon olmasin da rol oynadi ama klüp başkanı olabilecek düşünceli bu işin sonu ne olur adami değil daha çok şov için yapar ama şükür ki para varda adam veriyo parayi koltuktada para oturuyo zaten

  • ISIM ONEMLI DEGIL 01 Ocak 1970 02:00

    BASKANI CANİ GONULDEN KUTLUYORUM SİZİDE SIDDETLER KINIYORUM TEBRIK EDILMESI VE DESTEKLENMESI GEREKEN YERDE ELESTIRMISSINIZ. KESKE SIZDE YOL GOSTERMEK YERINE BIRAZCIK DESTEK OLSAYDINIZ.

  • Alp ak 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurumdaki çoğu medyanında yaptığı gibi iyi insanı kötülemede üstünüze yoktur.sanki çok büyük bir meseleymiş gibi gösteriyorsunuz.şehitler konusunda bu kadar hassas olduğunuzu keske daha önce görseydik.böyle bir sey varsa basvurusuda yapılır.