Spor Haber Girişi : 21 Nisan 2016 17:40

B.B. Erzurumspor'da taraftar ve futbolculara uyarı: Tahriklere kapılmayın

B.B. Erzurumspor'da taraftar ve futbolculara uyarı: Tahriklere kapılmayın
B.B. Erzurumspor Kulübü Başkanlığı, önümüzdeki hafta deplasmanda oynanacak olan Tire 1922 Spor maçı için taraftar ve futbolculara "Tahriklere kapılmayın" uyarısında bulundu.
Erzurumajans-B.B. Erzurumspor Kulübü Başkanlığı, önümüzdeki hafta deplasmanda oynanacak olan Tire 1922 Spor maçı için taraftar ve futbolculara "Tahriklere kapılmayın" uyarısında bulundu.

Spor Toto Üçüncü Lig, Birinci grupta 65 puanla lider B. B. Erzurumspor, üçüncü sırada bulunan 60 puana sahip Tire 1922 Spor ile oynayacağı deplasman maçına çıkmadan önce taraftar ve futbolcular uyarıldı. B.B. Erzurumspor'un şampiyonluğunu engellemek için rakipler tarafından her türlü tahrik ve kirli oyunlar sergilendiğine dikkat çekilen başkanlık açıklamasında, mavi- beyazlı takımın son iki maçını oynayacağı Tire 1922 Spor ve Turgutlu takımlarının bir dayanışma içine girdikleri öne sürüldü. Ege takımları arasındaki dayanışma nedeniyle son oynanan ve 3-1 kazanılan Altay maçında hem saha içinde hem tribünlerde en küçük bir olay yaşanmadığına işaret adilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Altay maçında olaylar varmış gibi sosyal medyada yazılar yazılmaktadır. Bu yazılanlarla futbolcularımız ve taraftarlarımız tahrik ile baskı altına alınmak istenmektedir. Hafta sonu oynayacağımız zorlu Tire maçında motivasyon bozukluğu yaratmak, seyircimizi  tahrik etmek suretiyle olay çıkarttırarak evimizde oynayacağımız  son Turgutlu spor maçına seyircisiz çıkmamız amaçlanmaktadır. Son günlerde federasyona yapılan şikayetlerle kulübümüzün ceza almasına yönelik çalışmaların olması da bu amaçlarını aşikar etmektedir. Futbolcularımızı da  bu tür yazılarla tahrik ederek hafta sonu oynayacağımız Tire maçında motivasyon bozukluğu oluşturmak ve olası bir tahrik neticesinde ceza aldırmak suretiyle son maçımıza eksik çıkmamız amaçlanmaktadır. Ancak bu tür oyunlara gelmeyeceğiz. Yönetimimiz bu konularda son derece  duyarlı ve hassas davranarak gerekli tedbirleri almıştır ve almaya devam etmektedir. Gerek saha içinde oynadığımız futbolla, gerek saha dışında yönetim olarak yapacağımız çalışmalarla, oynanan bu oyunları bozacağız ve şampiyon olacağız . Ancak kamuoyunu ve taraftarımızın daha duyarlı davranıp tahriklere kapılmamalarını arzu etmekteyiz. Kaldı ki taraftarımızın şu ana kadar ki olumlu destekleri ve tahriklere kapılmadan sadece takımı desteklemeleri takdire şayandır. Özellikle son Altay maçında stadyumu tıklım tıklım doldurmak suretiyle Türkiye gündemine oturan taraftarımızı hiçbir tahrike gelmeden 90 dakika sadece takımlarını desteklemeleri  takdir edilmiştir. Biz kulüp yönetimi olarak taraftarımız ve futbolcularımızla tahrik ve oyunlara gelmeden, şampiyonluğa odaklanıp iki  maç sonunda hedefimize ulaşacağız."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.