Siyaset Haber Girişi : 16 Kasım 2012 16:30

BBP Genel Başkan yardımcısı Şenliler:

BBP Genel Başkan yardımcısı Şenliler:
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, idam cezasının geri getirilmesinin terör ve terör örgütünü destekleyenlerin aleyhine, milletin ise lehine olacağını söyledi.
Erzurumajans-Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, idam cezasının geri getirilmesinin terör ve terör örgütünü destekleyenlerin aleyhine, milletin ise lehine olacağını söyledi.

Partisinin Erzurum İl Teşkilatı binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, “İdam cezasının geri getirilmesi terörü ve terör örgütünü destekleyenlerin aleyhine, bu milletin lehine olacaktır. İradi olarak hareket etme yeteneğinden yoksun, fiziki olarak karşı koyabilme gücünü kendinde bulamamış küçüklere karşı cinsel amaçlı suçlar işleyenler ve onların fiziksel, ruhsal sağlığını bozanlarda hürriyeti bağlayıcı cezalar ile cezalandırılmakta ve çıkan infaz yasalarından faydalanarak bir müddet sonra toplum içine salınmakta ve aynı suçu tekrar işlemektedir. İşte bu sebeple ırz, namus gibi insanlar için hayati önem arz eden, hele de Türk milleti için çok önemli değerler olarak karşımıza çıkan bu değerlere karşı suç işleyenlerin idamla yargılanması, bunların mağdurlarının kesinlikle vicdanlarının rahatlaması adına olmazsa olmaz bir mecburiyettir. Bu işleri yapanların hiçbir insani duygudan nasibini almamış olduğunu kabul ediyorum. Ceza hukukunun amacı kişi hak ve özgürlüklerini, kamu düzen ve güvenliğini, hukuk devletini, toplum barışını sağlamayı ve suç işlemesini engellemeyi amaçlamaktadır. Bu amaca hizmet etmeyen bir kanun ne işe yarayacaktır” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.