Siyaset Haber Girişi : 01 Mart 2013 22:57

BBP'den Kaymakam Atasoy'a kınama

BBP'den Kaymakam Atasoy'a kınama
HA muhabirinin ilçe kaymakamı tarafından görülmemiş bir uygulamaya maruz kalması olayının üzüntü verici olduğunu belirtti.
Erzurumajans-Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, Erzurum'un Narman ilçesinde 40 öğrencinin Kaymakamlık Aşevi'nde yedikleri yemekten zehirlenmesini haber yapan İHA muhabirinin ilçe kaymakamı tarafından görülmemiş bir uygulamaya maruz kalması olayının üzüntü verici olduğunu belirtti.

Gözütok, yaptığı açıklamada, "Narman İlçesi Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy'un yapılmaması yönünde talimat verdiği haberin televizyon kanalları ve internet sitelerinde yer aldığını görünce, İHA muhabirini gözaltına aldırarak, polis nezaretinde, tabiri caiz ise derdest ettirerek ayağına getiriyor. Ayağına getirttiği muhabirden haberi düzeltmesini istiyor. Aslında mesele haberin yanlış yapılmış olması değil, yapılmış olması, çünkü hata ve kusuru bulunanlar ifşa edilmiş oluyor. İddiaya göre Kaymakam olayın psikolojik zehirlenme olduğunu söylemiş, biz Okul sütünden dolayı psikolojik zehirlenmeyi duymuştuk, fakat yemekten psikolojik zehirlenmeyi duymamıştık. Her ne şekilde olursa olsun, bir basın mensubunun bu tür muameleye maruz kalması hoş görülecek bir olay değildir. Nerede özgür basın, Nerede Demokratik Türkiye. Bir basın çalışanı olarak, Narman İHA temsilcisinin polis marifeti ile derdeste edilmesini nefretle ve şiddetle kınıyorum. Basın çalışanına yapılan bu eziyeti, basın özgürlüğüne bir darbe olarak görüyor ve bütün basına karşı yapılmış addediyorum. Sayın Kaymakamdan da bu konuda bir açıklama yapmasını bekliyorum. İHA Muhabiri Fatih Düzavcı'ya ve İHA ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletir, bu tür olayların bir daha tekrarlanmasını temenni ederiz" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Nizam-ı Alem 01 Ocak 1970 02:00

    Öyle her şeyi halletiniz çözüm ürettiniz bu kaldı yani değil mi. Ayıptır ayıp Muhsin Başkanın davasına böyle sahip çıkılmaz sözleşmeli Alperenler sizi.

  • YILDIRIM 01 Ocak 1970 02:00

    VERİLMEK İSTENEN MESAJ, YA BİZİM GİBİ OLURSUN VE DÜŞÜNÜRSÜN, YA DA SANA YAŞAMA VE ÇALIŞMA HAKKI YOK. TÜRKİYEMİZİ NE HALE GETİRDİLER. TEK TİP İNSAN,ADETA ROBOT. YAZIKLAR OLSUN...