Erzurum Haber Girişi : 02 Ocak 2013 16:37

BDP Ağrı İl Başkanı'na 10 yıl hapis cezası

BDP Ağrı İl Başkanı'na 10 yıl hapis cezası
KCK'ya düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve PKK'ya parasal finans sağladığı gerekçesiyle tutuklanan BDP Ağrı İl Başkanı Kasım Polat, yargılandığı Erzurum 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Erzurumajans-Cem BAKIRCI'nın haberi-Ağrı'da geçtiğimiz Haziran ayında polisin KCK'ya yönelik düzenlediği eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece bölücü terör örgütü PKK'ya parasal finans sağladığı gerekçesiyle tutuklanan BDP Ağrı İl Başkanı Kasım Polat, 10 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün merkez Ağrı, Doğubayazıt, Diyadin ve Tutak ilçeleri ile İstanbul, Muş, İzmir, Diyarbakır ve Adana'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan Kasım Polat, BDP üyeleri İkram Oğul (34), Veysi Biçen (28), Mensure Arslan (31), Mehmet Çelik (38) Mehmet Bobirik ve Saime Bayar (32) bugün son kez hakim karşısına çıktı.

Sanıklardan son sözlerini isteyen Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, sanık avukatlarından Olcay Öztürk’ün “Türkiye’de maalesef Kürt sorunu vardır” şeklindeki savunmasına gülümseyerek itiraz etti ve  “Bu konular TBMM’de konuşulması, tartışılması gereken konulardır. Bizim konumuz değil” cevabını verdi.

SANIKLAR SON SÖZLERİNİ KÜRTÇE SÖYLEDİ

Davanın ilk duruşmasından bu yana ‘Kürtçe savunma’ talebinde bulunan ve her defasında bu talepleri reddedilen sanıklar, karar duruşmasında son sözlerini ‘Kürtçe’ yaptı. Mahkeme heyetinin son sözlerini sorduğu sanıklardan Kasım Polat ve Veysi Biçer, heyete Kürtçe yanıt verdi ve yine Türkçe savunma yapmadı. Sanık avukatların da karar savunmalarını alan mahkeme heyeti, sanıklara verilen cezaları açıkladı.

“Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan BDP Ağrı İl Başkanı Kasım Polat 10 yıl 6 ay, parti üyesi Veysi Biçen’e de 13 yıl 6 hapis cezası verildi. Tutuksuz sanıklar İkram Oğul’a ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan 7 yıl, Mensure Arslan da ‘örgüt propagandası yapmak’ suçundan 2 yıl hapse mahkum olurken, ‘silahlr terör örgütüne üye olmak’ suçlamasından beraat etti.

Öte yandan Saime Bayar, Mehmet Bobirik ve Mehmet Çelik hakkında da beraat kararı veren mahkeme heyeti, daha önceki duruşmada hakkında gıyabi tevkif müzekkeresi çıkarılan KCK Ağrı Sorumlusu Filiz İraz'ı dosyasını ayırarak, yakalama kararının devamına hükmetti.

15-20 YIL HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYORLARDI

İddianamede, Ağrı BDP İl Başkanı Kasım Polat ile BDP'li yöneticilerin KCK'ya destek vererek bölücü terör örgütü PKK'nın kepenk kapatma eylemlerine destek verdiği, dağda çıkan çatışmada ölen teröristlerin cenaze törenlerini PKK'nın gösterisi haline getirerek propaganda yaptırdığı, parti binasında yapılan toplantılarla örgüte parasal finans sağladıkları, örgüt adına gece ve konserler düzenleyerek parasal para yardımı adı altında örgüt adına yardım toplandığı iddiaları yer almıştı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.