Erzurum Haber Girişi : 12 Ekim 2023 10:40

Bedeninde 32 saçma ile yaşıyor!

Bedeninde 32 saçma ile yaşıyor!
Yaşadığı köyde tartıştığı kişiler tarafından av tüfeğiyle vurulan Harun Işık'ın vücuduna 62 saçma isabet etti. Hastanede yapılan müdahale ile vücudundaki saçmalardan 30'u çıkarılan talihsiz adam, bir gözünü de kaybetti.

Yaşadığı köyde tartıştığı kişiler tarafından av tüfeğiyle vurulan Harun Işık’ın vücuduna 62 saçma isabet etti. Hastanede yapılan müdahale ile vücudundaki saçmalardan 30’u çıkarılan talihsiz adam, bir gözünü de kaybetti.

 

 

Ağrı’nın Patnos ilçesine bağlı Yukarı Göçmez Köyü’nde yaşayan 5 çocuk babası Harun Işık’ın (35), geçtiğimiz ay hayvanların arazisine girmesi üzerine köylüleriyle yaşadığı tartışma, bir gözünü kaybetmesine neden oldu.

 

İddiaya göre sabah saatlerinde köylülerine ait hayvanların kendi arazilerine girdiğini gören Işık ailesi, şahıslardan şikâyetçi oldu. Olay yerine gelen jandarma ekipleri olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında şahıslar hakkında işlem yaptı. Gün içerisinde başka bir tartışma yaşamayan iki aile akşam olacaklardan habersizdi.

 

Pusu kurdular

 

Aynı günün akşamı hayvanlarını meradan köye getirirken Harun Işık’a iddiaya göre sabah şikâyetçi oldukları aileden 4 kişi pusu kurdu. Köye doğru ilerlerken kurşunların hedefi olan Işık, kanlar içerisinde yere yığıldı. Silah seslerini duyan köylüler olay yerine gelerek jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri ise 4 kişiyi gözaltına aldı.

 

 

62 saçma isabet etti

 

İhbar üzerine köye gelen 112 ekipleri Işık’ı Ağrı Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yapılan muayenede Işık’ın bedeninin çeşitli yerlerine av tüfeğinden çıkan 62 saçmanın isabet ettiği tespit edildi. 30’u küçük operasyonlarla çıkarılırken geriye kalan 32 saçma ise çıkarılamadı.

 

 

Görme kaybına yol açtı

 

Saçmalardan birçoğu kollar ve gövdesine, 4’ü ise başına isabet etti. Başındakilerden gözüne isabet eden 1’i ise görme kaybına yol açtı. Gözündeki saçmayı çıkarmanın çok riskli olduğunu söyleyen doktorlar Işık’ı Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Göz Hastalıkları Servisi’ne sevk etti. Burada tedavi altına alan Işık, ameliyat olacağı günü bekliyor.

 

 

Haftalardır mermiden çıkan saçmalarla yaşıyor

 

23 gündür vücudunda onlarca saçmayla yaşamını sürdüren Işık, “Ameliyatımı buradaki başarılı doktorların yapacağını düşünüyoruz. Riskli bir ameliyat olduğunu söylediler. Şu anda nasıl yapabilirler diye araştırıyorlar. Plastik Cerrahı, Beyin Cerrahı ve Göz Cerrah’ının birlikte ameliyata girmesi gerekebilirmiş. Hepsine güveniyorum, umarım tez zamanda sağlığıma kavuşacağım. Haftalardır vücudumda mermilerle yaşıyorum. Olay zaten çok kötüydü, hala uyku uyuyamıyorum. Böyle beklemek de beni korkutuyor” dedi. Kaynak/Pusula