Erzurum Haber Girişi : 07 Aralık 2021 15:09

Bilkent Öğrencilerinden Güllü İlkokulu'na ziyaret

Bilkent Öğrencilerinden Güllü İlkokulu'na ziyaret
Erzurum Bilkent Lisesi öğrencileri 'Mavi Kelebek Eğitime Destek Projesi' kapsamında Güllü İlkokulu'nu ziyaret etti. 

ERZURUM AJANS - Bilkent Lisesi'nde öğrenim gören öğrencilerinden Mavi Kelebek ekibi, Erzurum'un Güllü Köyü'nde ki Güllü İlkokulu’nun öğrencileri ile tanışarak ve onları yakından tanıma fırsatı buldu. 


Bütün öğrencilerin maddi bir kaygı taşımadan eğitim hayatlarına rahat bir şekilde devam etmesi arzusunu paylaşan Mavi Kelebek Ekibi, BELS idaresi ve Okul Aile Birliği’nin destekleri ile Erzurum ve çevresinde başlattıkları yardımlaşma hareketine devam ediyor. Bilkent Erzurum Laboratuvar Okullarının IB programının CAS kolu çerçevesinde yürüttüğü Mavi Kelebek Eğitime Destek Projesinin amacı, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak. 


Projeye liderlik eden BELS Türkçe öğretmenleri Cennet Bozkurt ve Diba Akın ile gönüllü öğrenciler, düzenledikleri etkinlikler ve kabul ettikleri bağışlar ile projeye kaynak oluşturarak, BELS idaresi ve Okul Aile Birliği’nin destekleri ile de Erzurum ve çevresinde başlattıkları yardımlaşma hareketine emin adımlarla devam ediyor. 


Köy okulunu ziyaret ettiler


Mavi Kelebek ekibi,öğretmenleri ile birlikte Erzurum’un Güllü köyündeki Güllü İlkokuluna ziyarette bulunarak, birinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerini yakından tanıma fırsatı buldu. Küçük arkadaşlarının gelecek planları ve hayalleriyle motive olan Mavi Kelebek öğrencileri, Güllü İlkokulu binasını yakından gözlemledi ve okulun etkinlik sınıfına yönelik düzenlenecek bir başka projeyi planlamak üzere çalışmaya  başladı. BELS ve Güllü İlkokulu öğrencilerinin buluştuğu bu keyifli program sonlandırılırken Okul Aile Birliği’nin desteği ile hazırlanan, kırtasiye ürünleri, mont ve bottan oluşan paketler bu güzel günün bir anısı olması amacıyla Güllü İlkokulu öğrencilerine hediye edildi. 


Sinemada buluştular 


Mavi Kelebek kulübü ekibi daha sonra Güllü İlkokulu ile sinema etkinliğinde buluştu. Sanatın, eğitimin vazgeçilmez bir parçası olduğunu düşünerek düzenlenen yeni hayallerin şekillendiği etkinlikte  öğrencilerin gülümseyen yüzleri ve ışıldayan gözlerinin umut dolu hatırası ömür boyu silinmeyecek bir yer edindi.

 

 

 

 


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.