Spor Haber Girişi : 07 Şubat 2024 14:11

Bir Arda İpçioğlu kolay yetişmiyor!

Bir Arda İpçioğlu kolay yetişmiyor!
Kayakla Atlama sporunda Türkiye'nin gururu olan Olimpiyat sporcusu Fatih Arda İpcioğlu, antrenmanlarına ara verme kararı aldı.

O, TÜRKİYE'NİN EN BAŞARILI SPORCULARINDAN BİRİ

 

‘Uçan Türk’ lakaplı İpcioğlu’nun bu kararı almasında Erzurum’daki atlama kulelerinin bir türlü çalıştırılamaması nedeniyle 8 yaşından beri yılın büyük kısmını yurtdışı kamplarında geçirmek zorunda kalması olarak gösterildi. 

 

Ülkemizi iki kez Kış Olimpiyatlarında temsil ederek tarihe geçen Fatih Arda İpcioğlu, genç yaşına rağmen spora ara verme kararı aldı. Haberi sosyal medya hesabından duyuran İpcioğlu, yorum yağmuruna tutuldu. Fatih Arda İpcioğlu’na sahip çıkılmasını isteyen yüzlerce vatandaş, kararın Türk sporu adına büyük bir kayıp olacağını savunarak yetkililerden sorunların giderilmesini istediler.

 

İki Olimpiyat gördü

 

Kayakla atlama sporunda Dünya Kupası final seviyesine yükselen Fatih Arda İpcioğlu, aynı zamanda Türkiye’den bu branşta kendi kotasıyla Olimpiyatlara katılmaya hak kazanan ilk ve tek sporcumuz oldu.

Uluslararası camiada ‘Uçan Türk’ lakabıyla ün yapan İpcioğlu, 1997 Yılında Erzurum’da dünyaya geldi. İlkokul çağında başladığı kayakla atlama sporunda Aras EDAŞ kulübünün destekleri ile zirveye emin adımlarla yükselen İpçioğlu, Türkiye’yi bir çok kez uluslararası organizasyonlarda temsil etti.

 

 

Türk Bayrağını taşıdı

 

2018 Yılında Güney Kore’de düzenlenen Kış Olimpiyat Oyunlarının açılış töreninde Türk Bayrağını taşıyan isim olan İpcioğlu, 2022’de Çin’in başkenti Beijing’de düzenlenen 24. Kış Olimpiyat Oyunları’na da katılarak başarılı bir performans gösterdi. Milli sporcumuz Fatih Arda İpcioğlu, geçtiğimiz yıl Romanya'da düzenlenen Kayakla Atlama Yaz Grand Prix yarışlarında üçüncü sırada kürsüye çıkarak göğsümüzü kabarttı.

 

Ömrü yurtdışı kamplarında geçti

 

Sekiz yaşında başladığı kayakla atlama sporu için adeta ailesine hasret kalan Fatih Arda İpcioğlu, hayatının büyük kısmını yurtdışında geçirdi. Ülkemizde antrenman yapacak tesislerin yetersizliği nedeniyle yılın 10 ayını Polonya, Slovenya, Avusturya ve Fransa gibi ülkelerde kamp yaparak geçiren İpcioğlu, 2026 yılında İtalya'nın Milano ve Cortina kentlerinde düzenlenecek olan 25. Kış Olimpiyat Oyunları öncesi radikal bir karar aldı.

 

 

Sosyal medyadan duyurdu

 

Henüz 25 yaşında olmasına rağmen sosyal medya hesabından uluslararası müsabakalara bir süre katılmama kararı aldığını duyuran Fatih Arda İpcioğlu, “Aldığım kararlar doğrultusunda geleceğin daha iyi olması için dünya kupası yarışmalarına bir süre ara veriyorum (belki daha güçlü belki de artık hiç)” mesajını paylaştı. Takipçilerinin yorum yağmuruna tuttuğu karar üzüntüyle karşılandı. Yorumlarında Kayak Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığını etiketleyen vatandaşlar, milli sporcuya sahip çıkılarak, sorunların bir an önce giderilmesini istediler.

 

İşte Türk Sporu adına büyük bir kayıp olacağının dile getirildiği mesajlardan bazıları:

 

Deniz Bedir:

“ Bu ülkede bir Arda İpcioglu kolay yetişmiyor. Umarım uzun yıllar harcadığın çaba emek boşa gitmez ve güçlü bir şekilde geri dönerek ülkemiz için ilkleri yeniden başarırsın. Aksi halde ülke sporumuz için büyük kayıp olur.”

 

Alper Aydoğmuş:

“Sayın bakanım @OA_BAK Türkiye’nin ilk ve tek değeri olan milli sporcumuza sahip çıkın lütfen.Şartlarını ve koşullarını iyileştirin. 85 milyonda tek olan bu kardeşimize destek olmamak ülkemiz için büyük kayıp olacaktır. Lütfen gerekeni yapın”

 

Ejder Budak

“Sporcunun dostu @OA_BAK, @RTErdogan, @Mustafa_Destici bir kulak verin lütfen bakın bakalım kim ne yapıyor, bu gençler neden başarıya giderken bu kararı uygulamaya almak zorunda kalıyorlar. Biz saha adamları bu soruların cevabını biliyoruz.”

 

 

En son 2015’de atladım!

 

Küçüklüğünden beri yılın büyük kısmını yurt dışı hazırlık kamlarında geçirdiğini belirten Fatih Arda İpcioğlu, verdiği kararın kendisini de üzdüğünü ancak bir yerde mecbur kaldığını dile getirdi.

 

Erzurum’daki atlama kulelerinin bir türlü faaliyete geçirilmediğini hatırlatan İpcioğlu, “Atlama kulelerinden en son 2015 yılında atlama yaptım. Önümüzde 2026 Kış Olimpiyat Oyunları var, bunun için iyi bir hazırlık dönemi geçirerek uluslar arası müsabakalarda performansımızı sürekli yüksek tutmalıyız. Atlama kulelerinin bu yaz bitirilmesi halinde bile geriye iki yıllık bir hazırlık dönemi kalıyor” dedi.

 

Tesislerin faaliyete geçirilememesi nedeni ile alt yapının oluşturulamadığını anlatan İpcioğlu, “Bir sporun geleceği altyapısının güçlü olmasına bağlı. Maalesef bizim altyapı sorunumuz var. Her sporcunun yurtdışında kamp yapma imkanı yok. Mevcut tesisler de kapalı olunca bu iş nasıl olacak. Federasyon bir an önce bu soruna el atmalı” ifadelerini kullandı. Kaynak: Pusula

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.