Bölge Haber Girişi : 19 Mart 2011 13:12

Bir destanın adıdır Çanakkale!..

Bir destanın adıdır Çanakkale!..
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96. Yıldönümü kutlandı. Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlanan törende Piyade Yarbay Zafer Alpagut Kuru bir konuşma yaptı.

Erzurum Ajans-18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 96. Yıldönümü kutlandı. Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başlanan törende Piyade Yarbay Zafer Alpagut Kuru bir konuşma yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Aslanpaşa Şehitliği’ne geçildi. Şehitlik defterini imzalayan Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Kenan Taşdemir ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, şehit mezarlarına birer karanfil bırakarak Fatiha okudular.

Daha sonra bu yılki organizasyonu üstlenen Oltu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin Oltu İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda hazırlamış olduğu programa geçildi.

Oltu İlköğretim Okulu’ndaki programın açılış konuşmasını Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü İkamettin Kaya yaptı.

Kaya’nın konuşmasından sonra okul öğrencileri tarafından şiirler okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Tarih Öğretmeni Hüseyin Gökçe yaptı.

Bu arada kürsüye gelen Piyade Yarbay Zafer Alpagut Kuru’da ‘Türk Silahlı Kuvvetleri Adına Cesuruz, Güçlüyüz, Hazırız’ başlıklı bir konuşma yaptı. Çanakkale Savaşı’nın askeri ve taktiksel açıdan bir değerlendirmesinin de yapıldığı Kuru’nun konuşmasından sonra Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sayime Aktaş yönetiminde Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri tarafından ‘Bir Asker Hatırası’ adlı oyun sahnelendi.

Slayt gösterileriyle de zenginleştirilen kutlama program okul öğrencileri tarafından ‘Bir Destandır Çanakkale’ adlı orotoryu gösterisiyle sona erdi.

Öte yandan İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu tarafından ilçe ve bağlı köylerde ikamet eden şehit yakınları ve gaziler onuruna bir yemek verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.