Erzurum Haber Girişi : 13 Nisan 2023 00:01

Biri ağır dört kişiyi yaralayan kurt kuduz çıktı

Biri ağır dört kişiyi yaralayan kurt kuduz çıktı
Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Kireçli Mahallesi'nde 4biri ağır dört kişiyi yaralayan kurdun, kuduz olduğu belirlendi. Köy karantinaya alındı. 

Olay, önceki gün sabah saatlerinde Tortum ilçesine bağlı Kireçli mahallesinde meydana geldi.

 

Hayvanlara bakmak için ahıra giden 6 çocuk annesi Destegül Uğurlu, o sırada karşılaştığı kurdun saldırısına uğradı. Çeşitli yerlerinden ısırılan Uğurlu'nun çığlıkları üzerine gelen üç vatandaş da saldırıya uğradı. Köydeki köpeklerin saldırmasıyla kaçan kurdu takip eden köylüler av tüafeğiyle vurarak öldürdü. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, laboratuvarda yapılan analizde kurdun kuduz olduğu tespit edildi. 

 

KÖY KARANTİNEYE ALINDI

 

Bunun üzerine köy karantinaya alınırkın, kurtla temas eden vatandaşlar aşılandı. Ayrıca köydeki tüm köpek ve kedilere de aşı yapıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. HABER MERKEZİ 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Mahir YİĞİT 14 Nisan 2023 13:50

    Herkes hemen hemen hergün midesini tıka basa dolduruyor.Oysaki yediğimiz yemekte ve ekmekte bütün hayvanların hakkında bulunmaktadır.Hayvanlar aç kalınca köye kente iniyor ve adeta insanlardan intikam alıyorlar.Onun için benim herkese tavsiyem ne olur Allah rızası için en yakınınızdaki dağlara tepelere ekmek ve yemek artığı bırakın.Çünkü Peygamberimiz Hz.Muhammmed Mustafa (S.A.V) bir hadisi şeriflerinde ''Her canlıya yapılan bir iyilik''Allah katında mutlaka karşılığını bulur diyor.Hatta Hz.Ömer R.A şöyle bir emir vermiştir.Dağlara ve taşlara yem bırakın demesinlerki müslüman ülkede hayvanlar acından ölüyor.Eminim biz müslümanlar olarak biz bu titizliği gösterirsek hiç bir hayvan hiçbir zaman saldırganlık yapmaz.