Spor Haber Girişi : 20 Kasım 2012 11:45

Biri buzu gözetliyor

Biri buzu gözetliyor
Erzurum'da buz sporları için yaptırılan tesislerdeki tüm faaliyetler dünyaya açılacak. Buralarda yapılan eğitim, antrenman ve müsabakalar internet üzerinden 24 saat tüm dünyaya izlettirilecek.
Erzurumajans-Levent AKPINAR'ın haberi-Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü buz sporları ve diğer tüm spor salonlarında yapılan faaliyetleri tüm dünyayla paylaşacak. Salonlarda yapılan buz sporları  eğitimleri, antrenmanlar ve müsabakalar internet aracılığıyla isteyen herkes tarafından takip edilebilecek. Bu projenin hazırlanmasının nedeni ise Erzurum'daki tesislerin 2011 Kış Oyunları'ndan sonra atıl durumda olduğu eleştirileri.

Konuyla ilgili İl Genel Meclis üyelerine bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, her ortamda başta 2011 kapsamında yapılan tesisler olmak üzere Erzurum'daki tüm spor salonlarının hizmet vermediği ve atıl durumda bulunduğu eleştirileriyle karşılaştığını belirtti. Bu durumun kendisini rahatsız ettiğini belirten Çintimar, "Gerek Erzurum'da gerekse gittiğim diğer illerde herkes bana tesislerin neden atıl durumda olduğunu soruyor. Böyle bir şeyin olmadığını yapılan tüm tesislerin aktif durumda olduğunu anlatmaktan bıktım. Buna çözüm olarak ta tüm tesisleri dünyaya açmaya karar verdik. Kameralarla donatılan salonlardan internet üzerinden yayın yapacağız. İsteyen istediği her dakika o salonun linkine tıklayıp tüm faaliyetleri takip edebilecek" dedi.

SALONLAR HİÇ BOŞ KALMADI

2011 Kış Oyunları izin yapılan tesislerin bir gün bile boş kalmadığını belirten Çintimar, "Her gün Buz Hokeyi, Buz Pateni  Curling ve diğer spor salonlarında eğitimlerimiz sürüyor.  Tesislerimizi n hepsi gece gündüz sporcu kaynıyor.  Avrupa Karışıklar Curling Şampiyonası ve Curling C Grubu Avrupa Şampiyonası 30 Eylül - 10 Ekim 2012 tarihleri arasında Erzurum Curling Arena Buz Pistinde yapıldı. Buz Hokeyi Milli takımı ve kulüpler kamp için yine Erzurum'a geliyor. Bunun yanı sıra Buz pateni salonlarında bugüne kadar 5 bin ilköğretim okulu öğrencisine eğitim verdik. Bu eğitimlerimiz hergün devam ediyor" diye konuştu.

DÜNYANIN HER YERİNDEN İZLENEBİLECEK


Ç
alışmaların son aşamaya geldiğini ve internet üzerinden yayının 1 haftaya kadar başlayacağını da belirten Çintimar, "Herkes salonlarımızda neler yapıldığını görecek. Ayrıca ailelerde çocuklarının nasıl spor yaptığını izleme imkanı bulacak" dedi. (Palandöken)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.