Bölge Haber Girişi : 21 Ocak 2010 19:09

Biri Narman'ı gözetliyor!..

Biri Narman'ı gözetliyor!..
Erzurum Narman ilçesine mobese kameraları konuldu. Narman İlçe Emniyet Amirliği, 6 noktaya konulan kamera ile ilçeyi izliyor.

ERZURUM AJANS-Kameraların tanıtımı ve açılışı için düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan İlçe Amniyet Amiri Ekrem Yücel Demir, "Sistemimizin amacı, bilişim hizmetlerinden faydalanmak suretiyle güvenlik hizmetlerinde verimliliği artırmaktır. Sistemin varlığından kamuoyu haberdar edilecek. Kamuya açık alanlarda suç işleme niyetinde olan kimseler üzerinde caydırıcılık etkisi oluşturarak suçların oluşmasını engellemek, meydana gelen olaylarda suç unsurlarının azami düzeyde tespit edilerek adli makamlara intikalini sağlamaktır.'' şeklinde konuştu.

Kameralar Belediye, Öğretmenevi, Hükümet Konağı, Türbe ve Pazar Yeri kavşağı ile kaymakamlık ve emniyet lojmanı arkasına konuldu. Ayrıca 2 kamera da nezarethanelere yerleştirildi. Sistem için dış ortamda bin 500 metre kablo kullanıldı.

Kaymakam Alper Tanrısever ise sisteme verdikleri destekten dolayı Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahrettin Satıcı ile katkısı olan tüm esnaf ve sanatkarlara teşekkür belgesi verdi.

11 bin 500 dolar (17 bin TL)'a mal olan sistemin 14 bin 500 TL'si 134 esnaf ve sanatkarlardan toplanırken, Narman Kaymakamlığı da plazma televizyon, bilgisayar ve nakti yardımda bulundu.

Programa Kaymakam Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Akyüz, Bilgi İşlem Şube Müdür Vekili M.Erkal Anay, Muhabere Elektronik Şube Müdürü Gökhan Ardanacı, daire amirleri ve esnaf katıldı. (CİHAN)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.