Bölge Haber Girişi : 08 Mart 2011 01:00

Bizim için 365 gün kadınlar günüdür!..

Bizim için 365 gün kadınlar günüdür!..
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Erzurum Ajans-Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Ötürk mesajında, “Türk sosyal hayatında aile yapımızın diğer dünya devletlerine rağmen çok sağlam olmasının temelinde kadınlarımız bulunmaktadır. Kadın ailenin, aile toplumun çekirdeğidir. Buradan hareketle, kadınlarımız bizim toplumuzun çekirdeğidir ve bu inkar edilemez bir gerçektir” dedi.

Vali Öztürk mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bugün dünyada kutlanan en anlamlı günlerden birisi olan “Dünya Kadınlar Günü” nü kutlamaktayız. Dünyada Kadınlar Günü bu yüzyılın başlarında kutlanmaya başlamışsa da, o yıllarda bizim ülkemizdeki kadınlarımızın çok farklı görevleri vardı. 1920’lerde bizim kadınımızın kendi hak ve hüviyetlerinden öte, vatan ve millet gibi kutsal bir sevdaları vardı. O yıllarda Türk kadını bu kutsal mücadelede erkeğinin yanında cephelerde topyekün özgürlük mücadelesi vermekteydi. İşte o mücadeleler Türk kadınının bağrından Nene Hatunları, Kara Fatmaları çıkarmıştır. Kadınlarımız fırsat düştüğünde neleri başarabileceğini taa o yıllarda bizlere göstermişlerdir. O sebeple her yıl 8 Mart tarihinde kutlansa da, bizler için yılın 365 günü kadınlar günüdür.

Türk sosyal hayatında aile yapımızın diğer dünya devletlerine rağmen çok sağlam olmasının temelinde kadınlarımız bulunmaktadır. Kadın ailenin, aile toplumun çekirdeğidir. Buradan hareketle, kadınlarımız bizim toplumuzun çekirdeğidir ve bu inkar edilemez bir gerçektir.

Ancak; kadınlarını üretime, ekonomik ve siyasi hayata entegre edebilen toplumların kalkınmalarını daha hızlı tamamladıklarını bilmekteyiz. Türk aile hayatında, tarihin derinliklerinden bu tarafa, hep baş tacı edilen Türk kadını, iş ve sosyal hayata, kalkınmış ülkelere oranla maalesef daha geç adapte olmuştur. Bu konuda çağdaş ülkelerden geride olduğumuzu kabul etmekle birlikte; Anadolu kadınının da, ülkemizin her anlamda gelişmesi ile birlikte kabuğunu kırdığını ve artık iş hayatında da kendinden söz ettirmeye başladığını görmekteyiz. Bu konuda daha alınacak epey mesafe bulunmakla birlikte, yine de gösterdikleri başarılar göz kamaştırmaktadır.

Hiç şüphe yok ki Eşref’i mahlukat içinde kadının apayrı bir yeri vardır. Kadın annedir, kadın eştir, kadın yoldaştır. Ancak ülkemizde kadınlarımıza karşı zaman zaman şiddet uygulandığına şahit olmaktayız. Özellikle eğitim düzeyinin düşük olduğu kesimlerde kadınlarımız geri planda kalmaktadır. Kadınlarımıza uygulanan kötü davranışlar kamu vicdanını rahatsız etmektedir. Bu konuda, toplumun bilinçlendirilmesi için devletimiz, kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, çaba sarf etmektedir. Çağdaş toplumlarda olmaması gereken bu tür şiddet görüntülerinin toplumumuzdan silinip kazınmasını arzu ediyor, kadınlarımızın da erkeklerle eşit haklara sahip olduğunu vurgulamak istiyorum.

Cennetin, annelerin ayakları altında olduğu inancımızın gereğidir. Her kadının bir anne olduğu ve annelerin kutsaliyeti hissiyle tüm kadınlarımızın bu güzel gününü kutluyor, gelecekteki güzel günlerin kendilerinin olmasını temenni ediyorum.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.