Bölge Haber Girişi : 08 Mayıs 2010 12:47

Bölge, hava sahasına kapatılsın!..

Bölge, hava sahasına kapatılsın!..
ERGENEKON terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla yargılanan ve aralarında 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ile Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de bulunduğu 14 sanıklı davanın 4'üncü duruşması dün yapıldı.
Onur SAĞSÖZ bildiriyor-Özel Yetkili Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Orgeneral Berk Ankara'da görevli olmasını mazeret göstererek katılmazken, 10 tutuklu ile 3 tutuksuz sanık ve avukatları hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Mustafa Karatay'ın yaptığı yoklamadan sonra ilk sözü tutuklu sanık Cihaner aldı. Gazetelerden okuduğuna göre, duruşmanın yapıldığı saatlerde jetlerin ve askeri konvoyların geçtiğini anımsatan Cihaner, sözlerine espriyle başlamak istediğini belirtti ve 'Mahkemenin yapıldığı bölge, hava sahasına ve konvoy geçisine kapatılsın' dedi. Cihaner'in esprisi duruşma salonundakileri güldürdü. Mahkemeye kendisini aklayacak belgeler sunacağını ve düzetlmeler yapacağını anlatan Cihaner, İsmailağa cematiyle ilgili olarak 2007'de başlattığı soruşturmayı iddianamede bahsedildiği gibi 'durup dururken' değil ihbar üzerine olduğunu anlattı.


SEN YİNE DE DİKKAT ET

İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Üsteğmen Ersin Ergut da 'Ben, 'toplantı' dedim. İddianameye 'toplantılar' olarak yazılmış. Bu nasıl şey anlamadım. Ben Karadenizliyim. Çok sinirlenip küfredersem, sizden özür diliyorum' dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı 'Aman sen yine de dikkatli ol' diye uyarıda bulundu

Amirallere değil  teğmenlere suikast
'Amİrallere suikast' girişimi iddialarına ilişkin 9'u tutuklu 19 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma, intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ailesinin 'müdahil olma' talebiyle başladı. Ancak mahkeme bu talebi reddetti. Savunma yapan deniz Teğmen Fatih Akın, 'Kamuoyunda bu dava amirallere suikast davası olarak biliniyor. Bu dava, teğmenlere suikast davasıdır. 9 teğmenin pırıl pırıl yaşamlarına yapılan bir suikasttır' dedi. (www.erzurumajans.com )

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.