Bölge Haber Girişi : 08 Mayıs 2010 12:50

Başkanlardan Anneler Günü mesajı!..

Başkanlardan Anneler Günü mesajı!..
Anneler Günü dolayısıylamesaj yayımlayan,Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler. tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı. Küçükler, mesajında, “Ailede asıl yükü çeken ve en kutsal varlıklarımız olan annelerimiz, insanlığın var oluşundan bugüne kadar sevginin, şefkatin, mücadelenin, çilenin, özverinin sembolü olmuştur” ifadesini kullandı.
Sadece insanoğlu için değil, doğadaki tüm canlılar için anne olmanın karşılıksız sevgiyi, şefkati, mücadeleyi, çileyi, özveriyi sembolize eden farklı özellikler olduğunu vurgulayan Başkan Küçükler, mesajına şunları kaydetti: “Geçmişten bugüne kadar annelerimiz, çok daha büyük mücadeleler vermişler, çok daha büyük yüklerin sorumluluğunu üstlenmişlerdir. Aile ve toplum içinde yaşanan ekonomik ve sosyal sıkıntıların asıl yükünü onlar çekmiş ve halen de çekmeye devam etmektedirler. Onlar, sevginin, saygının, hizmetin, onurun, gururun en büyüğüne layıktır.”
Başkan Ahmet Küçükler, annelerin hayatın her alanındaki etkin katılımlarının yanında, annelik sorumluluğunu da özveriyle yerine getirdiğini kaydetti. Başkan Küçükler, “Yeryüzünde bir annenin yavrusuna gösterdiği şefkati, karşılıksız sevgiyi ve sınırsız özveriyi başka hiçbir yerde bulamayız. Hiç yılmadan sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimize ne kadar hizmet etsek azdır. Annelerimize karşı gönül borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Fedakarlık ve sabırla dünyanın en yüce görevini yerine getiren her biri sevgi sembolü annelerimiz karşısında saygıyla eğiliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, ebediyete intikal etmiş annelerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Unutmayalım ki, annesiz bir ev, ıssız bir geceye benzer. Sabırla ve sevgiyle dünyanın en yüce görevini yerine getiren bütün annelerin ‘Anneler Günü’nü kutluyorum.”

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Dünyanın en kutsal varlıkları olan anneler, karşılıksız sevgi ve sonsuz özverinin timsalidirler” dedi. Sağlıklı ve güvenli toplumların temelini annelerin oluşturduğunu dile getiren Başkan Cengiz, annelerin, yetiştirdiği bilgili, birikimli, sağduyulu ve topluma yararlı bireylerle gelecek nesillerin şekillenmesine en önemli aktör olduklarını ifade etti.

Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Fatih Cengiz, şunları söyledi: “Anne sevgisi, insan yaşamının her evresinde var olan en anlamlı duygulardan birisidir. Onlar karşılıksız sevgileri, şefkatleri ve sonsuz özverileri ile başımızın tacıdırlar. Bizi biz yapan değerleri barındıran annelerimiz, varlıklarıyla bizleri onurlandırmakta, geleceğimizi ellerinde şekillendirmektedirler. Şüphesiz ki onlara olan vefa borcumuzu hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Kaldı ki dünya da anne sevgisinin yerini dolduracak başka bir sevgi de yoktur. Çünkü onlar dünyanın en değerli ve kutsal varlıkları oldukları gibi, onlara layık evlat olmak da bizlerin yerine getireceği en önemli görevdir. Onları yılın bir günü değil, dünyaya gözlerimizi ilk açtığımız andan itibaren, sundukları karşılıksız sevgi ve şefkat, bizleri topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmek için verdikleri emek, bilgili ve birikimli olarak yetişmemiz için sarfettikleri çaba, dünyada yeri doldurulmayacak en önemli fedakarlık örneklerindendir. Bu duygu ve düşüncelerle, varlıklarıyla yaşamımıza renk katan, hayat boyunca sevgi ve şefkatlerini yaşamımızdan eksik etmeyerek bizlere yön veren, dünyanın en kutsal vazifesini yerine getiren annelerimizin, Anneler Günü’nü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.