Bölge Haber Girişi : 28 Ekim 2009 00:29

Bölücü haritalara Erzurum cevabı!..

Bölücü haritalara  Erzurum cevabı!..
Türkiye'yi parçalara bölünmüş şekillerde gösteren ve son günlerde adeta moda haline gelen haritalara, Erzurum'dan yanıt gecikmedi. Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği tarafından çilimen haritada;Yunanistan, Halep, Musul, Kerkük ve Ermenistantop

Erzurum (GHA) – Türkiye’yi parçalara bölünmüş şekillerde gösteren ve son günlerde adeta moda haline gelen haritalara, Erzurum’dan yanıt gecikmedi. Türkiye’nin aleyhinde çizilen haritalara yanıt olarak Erzurum’da çizilen bir harita, daha şimdiden gündemin başlıca konusu oldu. Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği tarafından çizilen haritada, Yunanistan ve takım adaları da dahil olmak üzere, Ermenistan, Musul ve Kerkük, Türkiye sınırlarına dahil edildi.


Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Savaş Eğilmez, “Sık sık ütopik haritalar yayınlayanların dikkatini çekmek için, yüzyıllarca Türkler tarafından yönetilen toprakları, bizler de Türkiye sınırları içerisine dahil ettik.” dedi.

Günümüzde Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında terör örgütü ile Ermeni Diasporası’nın faaliyetlerinin geldiğini kaydeden Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Asılsız Soykırım İddiaları Mücadele Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, bu iki örgütün ortak ideallerinden en önemlisinin, Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmek olduğunu kaydetti. 



 

DİASPORANIN ÇALIŞMALARI, HARİTAYLA DESTEKLENDİ


Söz konusu örgütlerin, ortak menfaatler doğrultusunda, kendi aralarında yaptıkları anlaşmalarla kolektif çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Eğilmez, her iki oluşumun da hedefinin, Türkiye’yi parçalamak olduğunu belirtti. Son zamanlarda art arda görücüye çıkarılan haritaların, bunun en önemli kanıtlarından birisi olduğuna dikkati çeken Eğilmez, “Bunların başında da, geçtiğimiz günlerde ortaya attıkları bir haritayla gündeme gelen Yunanistan ve sonrasına da ABD’deki bazı sivil toplum örgütleri vardır. Bu kuruluşların, terör örgütü ve diasporaya verdiği desteklerse, kamuoyunun malumudur.” diye konuştu. Asılsız Soykırım İddiaları Mücadele Derneği olarak, uzun zamandır Diaspora ve bağlantılarına karşı çok ciddi çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Savaş Eğilmez, “Son olarak ülkemizin içinde bulunduğu sorunların çözümüne yönelik geliştirdiğimiz stratejiler sonucunda karşımıza bir harita çıktı. Bu haritada bulunan yeni sınırların özelliklerinden birisi ise, bu bölgelerin tarihi Türk yurtları olmasıdır. Diğer bir özelliği ise, bu sınırların gerçekleştirilmesiyle, Ermeni sorunu, terör örgütünün faaliyetleri ve Türkmen katliamı son bulacak, tıka sahanlığı sorunu çözülecek ve diaspora büyük bir darbe alacaktır.” şeklinde konuştu.

 

KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK, AMA KUDRETİMİZ VAR!


Bu haritanın son günlerde sıkça yayınlanan haritalardan en önemli farkının, Türkiye Cumhuriyeti’nin bu haritayı yaşama geçirebilecek gücü ve kudretinin bulunduğu göstermesi olduğunu kaydeden Eğilmez, çizdikleri haritada, Yunanistan’ın tamamıyla birlikte takım adalarını Türkiye sınırlarına dahil ettiklerini dile getirdi. Haritada, Halep, Musul ve Kerkük’le beraber, Ermenistan’ın da sınırlara dahil edildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, “Bu haritada sınırlara dahil edilen bölgeleri, yüzyıllar boyunca Türkler yönetmiştir. Amacımız, sınırlarımızda bulunan ülkelerin topraklarına göz dikmek değildir. Bu haritayı yayınlamakla, istersek biz de, tarihi geçmişi olan, gayet özenle çizilmiş haritalar ortaya çıkarabilecek yetenekte olduğumuzu göstermek istedik.” ifadelerini kullandı.  (www.erzurumajans.com)


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.